Wat houdt een toetsing bij het BKR in?

Het Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, registreert en informeert over het leen- en betaalgedrag van consumenten in Nederland. Het BKR legt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) de betalingsverplichting van cliënten vast die een flexibel krediet, gsm-abonnement of een kredietfaciliteit hebben. Door de toetsing bij het BKR zorgt A-Krediet er dus voor dat er verantwoord en veilig geleend wordt en wij nooit meer krediet verstrekken dan goed voor je is.


Kan ik een lening afsluiten bij A-Krediet met een negatieve BKR-registratie?

Helaas is het vaak niet mogelijk om een lening af te sluiten wanneer je een negatieve codering heeft bij het BKR. Lees hier meer over bij Acceptatiecriteria & Toetsing.


Wanneer wordt het leenbedrag uitbetaald na het afsluiten van een lening bij A-Krediet?

Na het invullen van het offerteformulier bekijken wij je aanvraag en toetsen deze bij het BKR. Daarna bekijken we bij welke bank je lening tegen de scherpste rente en de beste voorwaarden aangevraagd kan worden. Hierbij wordt jóuw persoonlijke situatie als uitgangspunt genomen. Zo krijg je altijd een lening op maat. Doorgaans kun je binnen 24 uur, nadat wij de ondertekende offerte hebben ontvangen, beschikken over je aangevraagde lening.


Kan ik zelf de looptijd van mijn geldlening bepalen?

Dit is uiteraard mogelijk; als je kiest voor een leenvorm die dit toelaat kun je zelf de looptijd van jouw financiering bepalen.


Wat gebeurt er met mijn lopende lening bij mijn overlijden of het overlijden van mijn partner?

Veel geldverstrekkers hebben een standaarddekking bij overlijden in hun financiering meeverzekerd. Lees hier meer over bij Berekenen & Verzekeren.


Kan ik 1000 euro lenen?

Helaas is het niet mogelijk om een bedrag van 1000 euro te lenen. Bij A-Krediet kan je vanaf 5.000 euro lenen.


Vanaf welke leeftijd en tot welke leeftijd kan ik geld lenen of een krediet aanvragen bij A-Krediet?

Geld lenen bij A-Krediet kan vanaf 21-jarige leeftijd tot en met 73-jarige leeftijd, afhangend van het leenproduct. Lees meer over bij Acceptatiecriteria & Toetsing.


De rente die ik aangeboden krijg voor mijn lening is hoger dan de op de website genoemde rente, hoe kan dit?

De rentes die wij publiceren op onze internetsite zijn rentes die gelden bij de meest strenge acceptatiecriteria. De rente die jij aangeboden krijgt, is aangepast op basis van jouw persoonlijke situatie.


Kan ik extra geld lenen wanneer ik al een lopende lening of leningen heb?

Als je persoonlijke situatie dit toelaat, behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.


Wat gebeurt er met de maandlast van mijn geld lening als ik (of mijn partner) onverhoopt langdurig ziek wordt of werkloos raak?

Wanneer je langdurig ziek bent of werkloos raakt, zal de maandlast in principe gewoon blijven bestaan. Je kunt je tegen (een deel van) de bijbehorende risico’s verzekeren. Bij Berekenen & Verzekeren lees je hier meer over.


Kan ik mijn huidige lening of leningen oversluiten tegen een voordeligere rente bij A-Krediet?

Dit is uiteraard mogelijk. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden voor het over sluiten van een huidige lening (of leningen) tegen een voordeligere rente. Lees hier meer over bij Lening oversluiten.