Geld lenen voor een restschuld

Geld lenen voor een restschuld

Een slimme lening voor een restschuld

Geld lenen voor restschuld

Best veel mensen met een eigen huis hebben een hypotheek die hoger is dan de waarde van hun huis. Als ze hun woning zouden verkopen, blijft er dus een bedrag aan ‘schuld’ over. Dat is een restschuld. Soms kun je die bij de koop van een volgend huis meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Lukt dat niet, dan kan een lening een prima uitkomst bieden.

Geld lenen voor je restschuld

Ondanks de stijgende huizenprijzen blijft dit speelveld behoorlijk onregelmatig, dus je huis snel verkopen is vaak moeilijk. En wanneer je je woning toch verkoopt, kan het gebeuren dat de hypotheek op je huis hoger is dan de verkoopwaarde: je huis staat dan ‘onder water’. Dit betekent dat bij verkoop een bedrag overblijft wat je moet bijbetalen. Dit heet de restschuld.

De meeste huiseigenaren willen deze restschuld meefinancieren in hun nieuwe hypotheek bij verhuizing. Volgens de huidige hypotheekregels mag dit echter vaak niet. Dit komt onder meer omdat er bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek gekeken wordt of je inkomen en de waarde van de nieuwe koopwoning dit toelaten, maar ook omdat het de maandlasten van de nieuwe hypotheek verhoogt: zo kun je gedurende de looptijd van de hypotheek (tot 30 jaar) rente betalen over deze schuld. Geen ideale situatie. Onze experts weten hier alles van en kunnen je adviseren over het afsluiten van een lening, om toch zo veilig en snel mogelijk van je schuld af te zijn.

Waarom restschuld financieren via A-Krediet?

 • Leningen al vanaf 3,4% rente, de laagste van Nederland
 • Geen kosten voor advies, taxatie of notaris zoals bij een hypotheek
 • Klanten geven ons als beoordeling gemiddeld een 9,2!
 • Gratis offerte via website, al binnen 24 uur in huis
 • Het bedrag voor je lening staat binnen 2 werkdagen op je rekening

Wat voor lening past bij restschuld?

Als je niet voldoende voldoende spaargeld hebt om je restschuld af te lossen, of als je je spaargeld hier liever niet voor gebruikt, kun je de restschuld van je woning financieren met een consumptief krediet. Denk bijvoorbeeld aan een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening. Want waar de hypotheekverstrekkers niet of nauwelijks iets extra willen doen voor de financiering van je restschuld, gaan wij hier anders mee om! Onze experts maken je verhuizing graag zo soepel mogelijk.

Meestal adviseren we voor het afbetalen van je restschuld een persoonlijke lening. Het voordeel van dit type lening is dat je maandbedrag, de looptijd van de lening en de rente vastliggen! Je weet dus bij het afsluiten van de lening precies hoeveel het lenen je kost, wat je per maand moet betalen en hoe lang deze betalingen zullen lopen. Zo weet je altijd waar je aan toebent en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Waarom is een Persoonlijke Lening zo populair bij het afbetalen van restschuld?

 1. Je rente staat altijd vast, deze kan dus nooit zo maar stijgen
 2. Je ontvangt het hele bedrag dat je nodig hebt voor je restschuld in één keer
 3. Je mag boetevrij meer aflossen om sneller je lening af te betalen
 4. Je maandlasten blijven gelijk, dat is prettig en overzichtelijk
 5. Geen spaargeld of verhoging van je hypotheek nodig

Extra tips bij geld lenen voor je restschuld

Ga bij het financieren van je restschuld eerst in gesprek met je bank – soms is dat namelijk zelfs verplicht. Het zou kunnen dat je je huis niet mag verkopen als je niet genoeg geld hebt om de restschuld te betalen en zo je hypotheek helemaal af te lossen. Jouw bank moet je daar dan eerst toestemming voor geven. 

Wil je je restschuld financieren met een lening? Kijk dan wél verder dan je eigen bank, en laat je adviseren door onafhankelijke experts zoals bij A-Krediet. Wij kunnen binnen ons hele netwerk van aanbieders kijken naar de meest goedkope lening met de gunstigste voorwaarden voor jóuw persoonlijke situatie. Dan ben je verzekerd van een veilige lening die je veel geld kan besparen.

Gratis advies en offerte

Het financieren van restschuld is, afhankelijk van je inkomsten en lasten, (vaak) goed op te lossen. Wanneer je je restschuld financiert met een doorlopend krediet of persoonlijke lening, is het uiteraard wel van belang dat je de lasten van deze financiering maandelijks kunt dragen naast je nieuwe woonlast. Daarnaast is het aan te raden om de restschuld zo snel af te lossen. Vraag voor het financieren van je restschuld vrijblijvend een offerte aan! Wij onderzoeken wat voor jou de beste mogelijkheid is. Bel naar 0318 – 452 452, vraag een gratis offerte aan of vul ons contactformulier in. Onze experts helpen je graag!

Al 1065 beoordelingen van tevreden klanten

Klanten geven ons gemiddeld een 9,2 op klantenvertellen.nl

“Top service”

Goed en snel geregeld. Goed geholpen. Duidelijk geïnformeerd. Snel reacties op alle e-mails.

Top service
“Top service!”

Altijd goed te woord gestaan, meedenkend en klantgericht. Erg fijn contact met Jeroen van A-krediet.

Top service!
“Geweldig”

Ik werd op een professionele pro actieve manier geholpen en kreeg snel reactie en duidelijkheid. Super dienstverlening. Zie je helaas niet zo veel meer.

Geweldig
“Deskundig en accuraat”

Zeer prettig contact met adviseur. Steeds snelle reacties op vragen van de bank richting kredietnemer. Kan ik alleen maar aanbevelen

Deskundig en accuraat

Rente vergelijken

Vergelijk onze altijd lage rentetarieven bij diverse aanbieders!

KredietverstrekkerRenteMaandlastenKostenAanvragen
defam3,624829.731
interbank3,724929.871
nationale-nederlanden3,825030.010
qander3,925130.150
bnp-paribas-personal-finance4,125430.431
abn-amro4,225530.572
ing-bank5,126631.860
 • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product.
 • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden.
 • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
 • De minimale rente is 3,4% en de wettelijke maximale rente is 14%.
 • Laatst gecontroleerd op 21 september 2021.

Telefonisch bereikbaar

Adres

Openingstijden

 • ma t/m vr — 09:00 tot 17:30
 • za & zo — gesloten
 • Online — 24/7