Let op! Geld lenen kost geld.

Geld lenen voor zonnepanelen

Met de slimste zonnepanelen lening van Nederland

Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor de inrichting van je woning

Veel mensen zijn bezig met het verduurzamen van hun eigen huis. Goed voor het milieu én goed voor je eigen bankrekening – met het verduurzamen van je huis bespaar je tenslotte vaak flink op je energie- en/of waterrekening. Zonnepanelen zijn hierbij een van de meest populaire opties. Logisch, want niet alleen zijn ze een goede investering, ze worden ook steeds efficiënter én betaalbaarder!

Vaak heb je de investering er in 6-8 jaar uit, en daarna heb je gratis stroom vanaf je eigen dak. Maar het laten installeren is wel een flinke investering. Dit kost al snel meer dan 5000 euro. Kun je dit niet van je spaargeld betalen, of wil je dit liever niet? Dan is een verantwoorde lening een goede oplossing!

Geld lenen voor zonnepanelen

Investeer je in zonnepanelen, dan investeer je in de toekomst. Al vanaf de eerste dag dat de panelen op je dak liggen, bespaar je op je energierekening. Maar het kost wel een flink bedrag om de zonnepanelen te laten installeren. Niet iedereen heeft ruim 5000 euro beschikbaar op zijn spaarrekening, en niet iedereen wil het hele bedrag van zijn spaargeld betalen – bijvoorbeeld omdat je een reserve op je spaarrekening wilt houden. Om die reden zijn er leningen op de markt die uitstekend geschikt zijn voor het financieren van je zonnepanelen. Onze experts helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

Begin je aanvraag

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

Rente6,5%
Maandbedrag€ 565
Looptijd120 mnd

Onze leningen zijn véél goedkoper dan kopen op afbetaling.

De laagste vaste rente van Nederland: al vanaf 6,5%.

Eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen via de website.

Door onze ruim 14 jaar ervaring weten we goed wat we doen!

Persoonlijke en betrouwbare service en een adviseur die jouw situatie kent.

Snel duidelijkheid: vaak heb je binnen één werkdag al een reactie op je aanvraag.

Vaak beschik je binnen 2 werkdagen al over het geld op je rekening!

Tevreden klanten geven ons gemiddeld een 9,2/10 op Klantenvertellen.nl

Wat voor lening past bij jouw zonnepanelen?

Deze drie leenvormen komen bij het lenen voor zonnepanelen veel voor: het verhogen van de hypotheek, een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Meestal mag je je hypotheek niet zomaar verhogen om – naast je huis – iets mee te betalen, maar zonnepanelen zijn een van de uitzonderingen. Dat komt onder meer omdat je direct gaat besparen op je energierekening, en met die bespaarde kosten de hogere hypotheekkosten kunt blijven betalen: het is dus voor een bank een veilige investering. Maar een hypotheek loopt wel heel lang, véél langer dan de gemiddelde persoonlijke lening. Sommige mensen betalen hun lening voor zonnepanelen liever sneller af en kiezen daarom voor een andere leenvorm.

Dan komen we bij een Doorlopend Krediet: hierbij spreek je als het ware met de kredietverstrekker een bedrag af. Binnen dat bedrag mag je onbeperkt lenen en aflossen. Je bepaalt rente over het ‘geleende’ bedrag binnen het afgesproken maximum bedrag. Je betaalt zo’n doorlopend krediet in maandelijke termijnen af, waarin zowel de (variabele!) rentekosten zitten als de aflossing van het geleende bedrag. De looptijd van zo’n doorlopend krediet is variabel, net als de rente. Deze leenvorm past het beste bij een verbouwing, waarbij je bijvoorbeeld niet alleen geld nodig hebt voor zonnepanelen, maar ook voor een aanbouw of een nieuwe kelder.

Een Persoonlijke Lening past in veel gevallen beter bij zonnepanelen. Bij een persoonlijke lening leen je precies het bedrag dat je nodig hebt, tegen een vaste looptijd én een vaste rente. Zo kom je dus nooit voor vervelende verrassingen te staan! Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandbedrag, en andersom. 

5x waarom een Persoonlijke Lening vaak de slimste zonnepanelenlening is

  1. Vaste rente, dus de kosten van je lening gaan niet onverwacht omhoog
  2. Je kunt precies het bedrag lenen dat je nodig hebt voor de zonnepanelen 
  3. De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd, dus je weet precies wanneer je je lening hebt afbetaald
  4. Je mag extra aflossen zodat je lening sneller is afbetaald, zónder dat dit een boete oplevert
  5. Je ontvangt het leenbedrag voor de zonnepanelen na 2 dagen volledig op je rekening

Een paar tips!

Onze tips bij het afsluiten van een lening voor zonnepanelen.

Doe vooraf je onderzoek

Sommige energieleveranciers hebben een betere terugleververgoeding dan andere, dus ook dat is de moeite om vooraf uit te zoeken zodat je indien nodig kunt overstappen. Landelijk is er geen subsidie afgesproken, maar sommige gemeentes hebben deze wel! En tot slot: lees je heel goed in over je leverancier. Zorg ervoor dat deze goed bekend staat én goed bereikbaar is; ‘fabrieksgarantie’ betekent minder als je daarvoor twee continenten verder moet aankloppen.

Een betere wereld

Twijfel je nog? Realiseer je dan dat je met het verduurzamen van je woning een positieve bijdrage levert aan de huidige klimaatproblematiek. Je maakt zo de wereld een stukje beter!

Subsidie

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, bij héél veel verschillende aanbieders met andere voorwaarden. Daarnaast heb je soms ook nog eens diverse opties voor subsidiering. Daarom is het voor aanschaf belangrijk om online goed jezelf in te lezen en uit te zoeken wat voor jouw de meest voordelige én duurzame opties zijn. Zo is er bijvoorbeeld nog tot 2023een extra gunstige ‘salderingsregeling’: vanaf 2023 krijg je minder geld terug voor de energie die je opwerkt.

Vraag een gratis offerte aan!

Via Berekenen in het menu kun je zelf handig en snel berekenen welke maandtermijn of looptijd bij je tuinlening past. Wil je graag een vraag stellen over een financiering of gewoon vrijblijvend extra informatie opvragen? Bel 0318 – 452 452vraag een offerte aan of vul ons contactformulier in. Voordelig, transparant en probleemloos een lening afsluiten voor je tuin doe je bij A-Krediet!

Ruim 14 jaar ervaring. Zo krijg jij altijd de beste lening tegen de beste voorwaarden.

Binnen 24u offerte. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een gratis offerte.

100% onafhankelijk. Geen deals met banken dus altijd de beste en voordeligste lening.