Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen

Gemakkelijk, veilig en verantwoord geld lenen tegen de laagste vaste rente van Nederland vanaf 6,9% rente.


Geld lenen

Veilig geld lenen zonder gedoe

Een lening afsluiten doe je niet zomaar, want een financiële verplichting is vaak een flinke verantwoordelijkheid. Daarom wil je alleen veilig en vertrouwd geld lenen, bij een betrouwbare partij, én tegen de beste voorwaarden. Voordat je geld gaat lenen wil je éérst antwoord op een aantal vragen. Welke leenvorm past het beste bij mijn financiële situatie en leendoel?

Hoeveel kan ik eigenlijk maximaal lenen? Wat moet ik en kán ik per maand afbetalen? Wat is de hoogte van de huidige rente? In hoeveel tijd kan ik mijn lening aflossen? Ga ik voor een Persoonlijke Lening, of sluit een Doorlopend Krediet beter aan bij mijn persoonlijke situatie? Geen zorgen: op onze website vind je eenvoudig het antwoord op al die vragen, en meer!

Vaste lage rente

Altijd de laagste rente van Nederland voor de gehele looptijd van je lening.

Ruim 17 jaar ervaring

Sinds 2007 zijn wij dé betrouwbare partner voor al je leningen.

Online geregeld

Snel en eenvoudig zelf online verantwoord geld lenen, zonder gedoe!

Offerte binnen 24u

Ontvang binnen 24 uur een offerte en profiteer van onze scherpe rente.

Hoe werkt geld lenen bij A-Krediet?

Simpel: A-Krediet zoekt als onafhankelijke tussenpersoon voor jou de meest voordelige lening met de laagste rente tegen de beste voorwaarden uit. Dat doen we binnen ons grote netwerk van erkende betrouwbare banken en andere kredietvertrekkers. Vervolgens leggen we je de beste opties voor die bij jouw persoonlijke situatie passen. Jíj bepaalt, wij regelen de rest. Eenvoudig, veilig, en zonder gedoe.

Bovendien heb je dankzij ons team van experts altijd snel een antwoord op je vragen, of een vrijblijvende offerte in je inbox. Met onze online aanvraagprocedure kun je bijvoorbeeld binnen enkele minuten een lening aanvragen en offertes vergelijken van verschillende aanbieders.

Kortom, wat mag je van ons verwachten?

 • Snel en eenvoudig: vul je aanvraag online in en ontvang vaak al binnen enkele uren een voorstel.
 • Duidelijk en transparant: je ziet direct alle rentepercentages, kosten en voorwaarden. Bovendien staan onze financiële specialisten altijd klaar voor jouw vragen
 • Geen verborgen kosten: leen je via A-Krediet, dan kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.
 • Veilig en betrouwbaar: wij werken alleen samen met betrouwbare kredietverstrekkers.
 • Keuzevrijheid: jij bepaalt binnen je mogelijkheden zelf hoeveel je wilt lenen, hoe snel je dit wilt afbetalen, én onder welke voorwaarden je de lening af wilt sluiten.

Bereken je mogelijkheden

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576

Klanten over A-Krediet

Ik werd stap voor stap op de hoogte gehouden. Goede snelle service wat heeft geleid tot een goed resultaat.

Marciano

Zeer ervaren en professionele medewerkers die snel handelen en altijd met je meedenken.

Michael

Goed te bereiken, erg behulpzaam, vriendelijke medewerkers, kortom fijne samenwerking!

Zondag

A-Krediet was steeds prima bereikbaar en is direct voor mij aan de slag gegaan, met succes!

Wilco

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Hoe werkt een Persoonlijke Lening?

Kenmerken van de Persoonlijke Lening:

 • Vaste looptijd. Je weet vooraf precies wanneer je lening is afgelost
 • Vaste maandtermijn. Je weet precies hoeveel je elke maand moet betalen
 • Vaste rente. Je rente blijft gedurende de hele looptijd van de lening gelijk
 • Beschikbaar voor aankopen vanaf € 10.000

Een Persoonlijke Lening is bijvoorbeeld geschikt voor:

Hoe werkt een Doorlopend Krediet?

Kenmerken van het Doorlopend Krediet:

 • Flexibele opname. Je kunt geld opnemen wanneer je dat nodig hebt, tot aan je kredietlimiet.
 • Variabele rente. De rente kan per maand wijzigen.
 • Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten.

Geschikt voor:

 • Onverwachte kosten
 • Extra bestedingen tijdens de vakantie
 • Een buffer voor financiële tegenslagen

Ontdek onze altijd lage rente

Leenbedrag
Rente
Maandtermijn
Looptijd
Kosten
€ 10.000
7,8%
€ 120
120 mnd
€ 14.368
€ 15.000
7,1%
€ 174
120 mnd
€ 20.904
€ 25.000
6,9%
€ 288
120 mnd
€ 34.534
€ 50.000
6,9%
€ 576
120 mnd
€ 69.069
€ 75.000
7,0%
€ 867
120 mnd
€ 104.060
 • Laatst gecontroleerd op 1 juli 2024
 • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product
 • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden
 • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd van 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames
 • De wettelijke maximale rente is 15%

Waarom kun je bij A-Krediet goedkoper lenen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online geld te lenen in plaats van bij de eigen traditionele bank. Dit komt omdat er bij online geld lenen vaak lagere rentetarieven aangeboden worden. Maar hoe kan dat eigenlijk?

 • Lagere kosten. Online kredietverstrekkers hebben vaak veel minder overhead kosten (zoalspersoneelskosten) dan traditionele banken. Daardoor kunnen ze lagere prijzen rekenen. Dat zie jij meteen terug in lagere rentetarieven en dus een goedkopere lening.
 • Efficiëntere processen. Online kredietverstrekkers maken vaak meer gebruik van geautomatiseerde processen, waardoor de beoordeling van een lening sneller en efficiënter verloopt. Dit scheelt tijd en kosten, wat resulteert in lagere tarieven.
 • Scherpere concurrentie. De markt voor online kredietverstrekkers is sterk concurrerend. Dit zorgt ervoor dat kredietverstrekkers scherp moeten blijven en hun rentewaar mogelijk zullen verlagen, om de concurrentie voor te blijven.

Met wie werken wij samen?

We werken alleen samen met een zorgvuldig geselecteerde groep gerenommeerde online kredietverstrekkers. Vaste partners zijn bijvoorbeeld:

 • BNP Paribas is een internationale bank met een breed scala aan leningproducten, waaronder leningen met lage rente.
 • Defam is een specialist in verantwoord lenen en biedt scherpe rentetarieven voor diverse leningen.
 • Lender & Spender is een Nederlandse kredietverstrekker die zich richt op flexibele leningen met een focus op klanttevredenheid.
 • Lloyds Bank is een Britse bank met een sterke online aanwezigheid en een ruim aanbod van leningen.
 • Qander is een online kredietverstrekker die snelle en eenvoudige leningen aanbiedt met een transparante aanvraagprocedure.

Rente

Rente is de vergoeding die je betaalt voor het lenen van geld. De hoogte van de rente wordt uitgedrukt in een percentage per jaar. Hoe hoger de rente, hoe meer je uiteindelijk betaalt voor de lening. De rente kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je kredietwaardigheid, het doel van je lening, de looptijd van de lening en de hoogte van het leenbedrag.

Lening oversluiten

Een lening oversluiten betekent dat je een bestaande lening aflost met een nieuwe lening met gunstigere voorwaarden. Dit kan interessant zijn als je een hogere rente betaalt op je oude lening, of als je de looptijd van je lening wilt aanpassen.

Looptijd

De looptijd is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Deze looptijd wordt uitgedrukt in maanden of jaren. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlast, maar hoe meer je uiteindelijk betaalt aan rente.

BKR-toetsing

De BKR-toetsing is een controle die kredietverstrekkers uitvoeren om je kredietwaardigheid te beoordelen bij het Bureau Krediet Registratie. Hierbij wordt gekeken naar jouw krediethistorie – daarin zie je terug of je in het verleden openstaande schulden hebt gehad of bijvoorbeeld betalingsachterstanden. Op basis van deze toetsing bepaalt de kredietverstrekker of je in aanmerking komt voor de lening en tegen welke rente.

Maandlast

De maandlast is het bedrag dat je elke maand moet betalen om de lening af te lossen. Dit bedrag bestaat uit de rente over het openstaande leenbedrag en de aflossing van het leenbedrag. De hoogte van de maandlast hangt af van de rente, de looptijd en het leenbedrag. De maandlast bij een persoonlijke lening is een zogenaamde annuïtaire aflossing.

Geld lenen: online vergelijken en besparen

Heel veel Nederlanders hebben wel eens ergens geld voor geleend. Denk bijvoorbeeld aan geld lenen voor je studie, of voor een nieuwe (tweedehandse) auto, een verbouwing, of een onverwachte uitgave zoals een vervangende wasmachine of reparatie van het een of ander. Maar met zoveel aanbieders en verschillende leningen is het lastig om te kiezen. Wanneer kies je voor de meest veilige lening met de beste voorwaarden? Gelukkig kan je met online vergelijken snel en eenvoudig de beste deal vinden.

Waarom online vergelijken?

Het online vergelijken van leningen bespaart je veel tijd en moeite. Je hoeft niet bij verschillende aanbieders langs te gaan of urenlang te bellen, maar kunt alles vanuit je eigen comfortabele stoel regelen. Met een paar muisklikken heb je een overzicht van alle beschikbare leningen en kan je de kenmerken en voorwaarden direct met elkaar vergelijken.

Waarop letten bij het vergelijken?

Bij het vergelijken van leningen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De belangrijkste factor is natuurlijk de rente. Hoe lager de rente, hoe minder je betaalt over de looptijd van de lening. Let ook op de looptijd, aanvullende kosten en eventuele boetevoorwaarden. Krijg je bijvoorbeeld een boete als je je lening wilt oversluiten naar een andere aanbieder over een paar jaar, om zo geld te besparen met een lagere rente?

Kies de juiste leningvorm

Er zijn verschillende leningvormen beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voorwaarden. Denk goed na over je leendoel en kies de leningvorm die hierbij past. Zo is een Persoonlijke Lening geschikt voor een vast bedrag met een vaste looptijd, zodat je exact weet waar je aan toe bent. Maar soms kom je in aanmerking voor een speciale lening zoals die voor duurzame aanpassingen aan je woning, of een lening voor senioren – zo’n lening biedt dan vaak extra voordelen vergeleken met een ‘standaard’ lening.

Extra tips voor verantwoord geld lenen

Naast het vergelijken van leningen is het belangrijk om verantwoord te lenen. Leen niet meer dan zonder zorgen in maandelijkse termijnen kunt afbetalen gedurende de komende jaren. Maak een budget en houd rekening met je vaste lasten en inkomsten. Lees de kredietovereenkomst goed door voordat je tekent en vraag bij onduidelijkheden altijd om uitleg.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt geld lenen?

Veilig en verantwoord geld lenen is best simpel: je vraagt een bepaald bedrag aan bij een erkende kredietverstrekker (een organisatie die leningen uitgeeft), zoals een bank of online aanbieder. De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag op basis van onder meer jouw kredietwaardigheid – dat je je vermogen om je financiële verplichtingen na te komen. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het geldbedrag op je rekening en betaal je de lening in termijnen terug, inclusief rente.

Wat zijn de verschillende onderdelen van een lening?

Een lening bestaat uit:

 • Leenbedrag: het bedrag dat je leent.
 • Rente: de vergoeding die je betaalt voor het lenen van het geld. De hoogte van de rente wordt uitgedrukt in een percentage per jaar.
 • Looptijd: de periode waarin je de lening terugbetaalt. Deze looptijd wordt uitgedrukt in maanden of jaren.
 • Maandlast: het bedrag dat je elke maand moet betalen om de lening af te lossen. Dit bedrag bestaat uit de rente over het openstaande leenbedrag en de aflossing van het leenbedrag.
Hoeveel geld kan ik lenen?

Het maximale bedrag dat je kunt lenen hangt af van je inkomen, vaste lasten, de eerdergenoemde kredietwaardigheid en de voorwaarden van de kredietverstrekker. Heb je bijvoorbeeld al andere leningen lopen? Dan kun je waarschijnlijk wat minder lenen dan wanneer je nog helemaal geen leningen hebt. Je kunt online een indicatie van je maximale leenbedrag berekenen, of natuurlijk contact opnemen met onze experts voor een persoonlijk advies.

Hoe snel kan ik over het geld beschikken?

De snelheid waarmee je over het geld kunt beschikken hangt af van de kredietverstrekker en van hoe complex je aanvraag is. In de meeste gevallen heb je binnen een paar werkdagen het geld al op je rekening. Bij simpele leningen soms zelfs binnen 24 uur!

Kan ik geld lenen als ondernemer?

Ja, er is een speciale Persoonlijke Lening beschikbaar voor ondernemers: de ZZP-lening. Deze leningen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor investeringen in je bedrijf, of voor werkkapitaal. De voorwaarden voor zakelijke leningen kunnen afwijken van die voor consumentenleningen. A-Krediet heeft zelf geen mogelijkheden voor zakelijke leningen. Onze financiële experts verzorgen alleen leningen met een consumptief bestedingsdoel (leningen voor consumenten.)

Kan ik geld lenen voor een auto?

Zeker! Je kunt op verschillende manieren geld lenen voor een auto bij A-Krediet. Er zijn bijvoorbeeld speciale autoleningen beschikbaar waarmee je de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto kunt financieren. Dit is vaak een vorm van ‘lease’, waarbij de rente meestal hoger is dan een ‘normale’ persoonlijke lening. De leningen die autodealers zelf aanbieden hebben ook vaak een hogere rente dan veel andere erkende aanbieders in de markt. Wij adviseren daarom meestal om voor de aanschaf van een auto een persoonlijke lening af te sluiten. Vraag ons vandaag nog om gratis advies!

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR-registratie?

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, betekent dit dat je niet altijd op tijd geleend geld hebt afbetaald, of dat je momenteel ergens schulden hebt. Toch is het soms mogelijk om geld te lenen met een negatieve BKR-registratie, als deze inmiddels is hersteld: dan spreek je van de zogenaamde H codering. Er wordt bij de lening dan een H geplaatst, die staat voor ‘Hersteld’. De voorwaarden bij een nieuwe lening zullen wel minder gunstig zijn. Je betaalt dan waarschijnlijk een hogere rente en krijgt mogelijk een lager leenbedrag dan wanneer je geen negatieve BKR-registratie had gehad.

Wat gebeurt er als ik een aanvraag voor een lening instuur?

Vraag je ergens een lening aan, dan beoordeelt de kredietverstrekker die je hebt gecontacteerd je aanvraag. Vraag je bij A-Krediet een lening aan, dan bekijken wij voor jou waar de lening het beste kan worden ondergebracht – waar betaalt je niet te veel en krijg je toch de beste voorwaarden?

Wij benaderen dan een geschikte kredietverstrekker, zoals een bank. Deze kredietverstrekker controleert jouw kredietwaardigheid en neemt andere factoren in overweging mee. Je ontvangt hierna zo snel mogelijk bericht over de beslissing van de kredietverstrekker via jouw vaste contactpersoon bij A-Krediet.

Heb je een voorlopig akkoord? Dan hoef je alleen nog maar wat aanvullende documentatie in te leveren, zoals jouw loonstrook. Dit wordt gecontroleerd en alles in orde is, krijg je een definitief akkoord en is je lening geregeld. De uitbetaling van je lening ontvang je vaak al binnen enkele dagen!

Welke documenten moet ik uploaden om mijn lening te regelen?

Welke documenten je exact nodig hebt, verschilt per kredietverstrekker! We helpen je altijd bij dit proces, maar meestal moet je in elk geval de volgende documenten aanleveren:

 • Een recent bankafschrift dat de periode van 1 maand laat zien
 • Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart – een rijbewijs is niet voldoende)
 • Recente salarisstrook
Kan ik boetevrij extra aflossen?

Inmiddels geven bijna alle kredietverstrekkers je de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen op je lening. Ofwel, zo kun je méér terugbetalen dan je maandelijks verplicht bent, zodat je je lening sneller terugbetaalt. Op die manier bespaar je jezelf geld, omdat je minder lang rente hoeft te betalen over wat je leent. We vinden het belangrijk dat je deze vrijheid altijd hebt, zonder boetes. A-Krediet werkt daarom alleen samen met kredietverstrekkers waarbij je altijd boetevrij en kosteloos extra kunt aflossen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om geld te lenen?

Voor het aangaan van een lening moet je aan verschillende voorwaarden voldoen.

 • Je moet voldoen aan de voorwaarden van de kredietverstrekker
 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • Je moet een geldig legitimatiebewijs hebben
 • Je mag geen negatieve BKR-registratie hebben
 • Je moet voldoende inkomen hebben om de maandlasten te kunnen betalen

Informatie gecontroleerd door een expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Johan van den Brink, expert op het gebied van geld lenen. Johan is directeur van A-Krediet en heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van financiële producten. Deze ervaring gebruikt hij dagelijks om klanten te helpen bij het afsluiten van een lening die perfect aansluit bij de persoonlijke situatie van de klant.

Betrouwbaar en veilig

A-Krediet is aangesloten bij en lid van de volgende organisaties die garanderen dat wij een betrouwbare dienstverlener zijn:

Vragen over geld lenen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vagen? Neem dan contact op met een van onze experts: