Let op! Geld lenen kost geld

Acceptatievoorwaarden

Bekijk de acceptatiecriteria om in aanmerking te komen voor een lening bij A-Krediet en de toetsing die wij uitvoeren.


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

A-Krediet

Acceptatievoorwaarden voor een lening

A-Krediet bemiddelt voor een groot aantal geldverstrekkers in Nederland. Elke geldverstrekker heeft zijn eigen acceptatienormen en voorwaarden. Als professionele kredietbemiddelaar zal A-Krediet voor jou altijd een voordelige financiering met de beste voorwaarden selecteren uit het ruime aanbod.

Om in aanmerking te komen voor een financiering via A-Krediet, stellen wij de volgende voorwaarden:

  • Een vast – of tijdelijk diensverband
  • Geen negatieve codering bij het BKR
  • Beschikken over een geldig legitimatiebewijs
  • In de leeftijd van 18 t/m 78 jaar
  • A-Krediet neemt, vanwege de acceptatiecriteria van de banken en intern beleid, alleen leningen vanaf 10.000 euro in behandeling. Een lager leenbedrag is helaas niet mogelijk. Wel is er een mogelijkheid om bestaande lening(en) in te lossen ofwel een bedrag van de financiering in depot te houden.

Wanneer je niet voldoet aan een van de bovenstaande eisen, neem dan vrijblijvend contact op met een van de kredietadviseurs van A-Krediet. Zij zullen dan samen met jou bekijken of er toch mogelijkheden voor een financiering zijn.

Tijdelijk dienstverband?

Vul ook bij het ontbreken van een vast dienstverband het aanvraagformulier gewoon in. Door de samenwerking met een groot aantal verschillende banken zal A-Krediet je wellicht toch een passende aanbieding kunnen doen. Wanneer je via jouw werkgever of het uitzendbureau (fase B of fase 3) beschikt over een dienstverband voor bepaalde tijd, zullen de banken vaak een (door de werkgever) ingevulde werkgeversverklaring met intentieverklaring verlangen. Je werkgever geeft hiermee aan dat jij, bij ongewijzigd functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden, na je huidige contract (voor bepaalde tijd) een contract voor onbepaalde tijd aangeboden krijgt. Ook kan de bank een aantoonbaar arbeidsverleden (van meestal 3 jaar) opvragen. Daarnaast kan er bij een tijdelijk dienstverband en het ontbreken van een partner een beperktere mogelijkheid zijn voor een lening.

Bij een fase A of een fase 1/2 contract nemen de banken vrijwel nooit het inkomen mee voor de berekening van de maximale leencapaciteit. Uiteraard kun je altijd informeren naar de mogelijkheden.

Geen intentieverklaring?

Ook als je werkgever geen werkgeversverklaring met intentie wil verstrekken, zijn er wellicht nog mogelijkheden om via A-Krediet een financiering aan te vragen. Hiervoor moet je wel aan kunnen tonen dat je de afgelopen 12 maanden inkomen uit loondienst hebt ontvangen. De geldverstrekkers die hiermee akkoord gaan, zul je vragen dit aan te tonen met behulp van je salarisstroken. Tevens wil de bank ook graag zien of je in het bezit bent van een koopwoning en een partner. Bij het ontbreken van een partner, arbeidsverleden of een koopwoning nemen geldverstrekkers vaak niet het volledige inkomen maar een gedeelte hiervan mee in hun berekening voor de maximale leencapaciteit. Dit geldt niet wanneer je de financiering samen met je partner aangevraagd en je partner een dienstverband voor onbepaalde tijd heeft.

Zelfstandig ondernemer

Voor zelfstandig ondernemers en directeuren-grootaandeelhouder met een aantoonbaar ondernemersverleden van 2 jaar heeft A-Krediet mogelijkheden voor consumptief krediet.

Daarnaast heeft A-Krediet zeer aantrekkelijke mogelijkheden voor financial lease. De volgende objecten zijn bijvoorbeeld te financieren met financial lease:

  • Personen- en bestelauto’s
  • Motoren

Om voor financial lease in aanmerking te komen, moet je als zelfstandig ondernemer je jaarrekening en balans overleggen over de afgelopen 2 jaar.

Tevens is het mogelijk om een lening aan te vragen als zelfstandig ondernemer wanneer deze lening wordt gebruikt voor privé-doeleinden. Hierbij dien je in het bezit te zijn van jaarcijfers over de afgelopen drie jaar, en een koop- of huurwoning.

Toetsing BKR – Bureau Krediet Registratie

Het BKR registreert en informeert over het leen- en betaalgedrag van consumenten in Nederland. Het BKR legt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) de betalingverplichting van clienten vast die een flexibel krediet, verzendhuiskrediet, creditcard of een kredietfaciliteit hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een creditcard of een limiet op je betaalrekening hebt, ben je bekend bij het BKR. In het CKI worden deze betalingsverplichtingen vast gelegd. Dit betekent niet dat, wanneer je bij het BKR geregistreerd staat, dit automatisch een negatieve invloed heeft op de beoordeling van je financieringsaanvraag. Vaak is het tegenovergestelde waar: de banken vinden het prettig wanneer je al een bepaalde ervaring hebt met het lenen en terug betalen van geld, en dus BKR-bekend bent. Bij ongeveer 95% van alle BKR-registraties komt de consument tenslotte de betalingsverplichting gewoon netjes na.

Beoordeling en toetsing door A-Krediet

Om voor een financiering bij A-Krediet in aanmerking te komen doen wij een zogenaamde BKR-toetsing. Uit deze toetsing blijkt of je lopende financiering(en), een limiet op je betaalrekening, een creditcard of een verzendhuiskrediet hebt en of er in het verleden betalingsproblemen zijn geweest. Hiermee krijgen wij een volledig beeld van het betalings- en leengedrag van een consument en voorkomen we dat er wellicht te veel hooi op de vork wordt genomen. Door de toetsing bij het BKR zorgt A-Krediet er dus voor dat er verantwoord en veilig geleend wordt en wij nooit meer krediet verstrekken dan goed voor je is.

Aanvraag afgewezen?

Mocht je een online leenaanvraag bij A-Krediet hebben ingediend en bericht van ons ontvangen dat die aanvraag afgewezen is, dan is dit vaak een belangrijk signaal. Dit betekent feitelijk dat er binnen je huidige inkomen, betalings- of leengedrag geen ruimte is om de maandelijkse rente en aflossing van een nieuwe financiering te bekostigen. Het toch aangaan van een (nieuwe) financiering zou in zo’n geval een groot risico met zich meebrengen. Voor jou als aanvrager zou de aflossing grote financiële problemen met zich mee kunnen brengen en voor de geldverstrekker is het risico op betalingsproblemen erg groot. Door deze manier van werken zorgen we er samen voor dat er alleen veilige en verantwoorde leningen worden verstrekt.