Persoonlijke Lening

Persoonlijke Lening

Een vaste looptijd en een vaste rente vanaf 3,4%

Persoonlijke Lening met extra lage rente

Heb je door een gezinsuitbreiding misschien een grotere auto nodig? Is de tuin of garage nu écht aan een make-over toe? Of is dit hét moment om eindelijk die droomreis te maken waar je al jaren naar uitkijkt? Iedereen heeft wel eens een moment waarop hij of zij een lening zou kunnen gebruiken. Een Persoonlijke Lening kan dan uitkomst bieden, maar wél tegen de beste voorwaarden en bij een betrouwbare aanbieder. Dan ben je bij A-Krediet aan het juiste adres! 

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is eigenlijk precies wat de meeste mensen van een lening verwachten: je spreekt een leenbedrag af en dat krijg je in één keer op je rekening. Vervolgens betaal je die lening af gedurende een afgesproken looptijd door elke maand een vast bedrag te betalen. Dat bedrag bestaat uit zowel een stuk aflossing als een stuk rente. De rente van een Persoonlijke Lening ligt vast, dus je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan, én je kunt boetevrij aflossen als je je lening eerder wilt afbetalen.

Over de looptijd

De looptijd die je afspreekt bij het afsluiten van je lening hangt af van je leenbedrag, leendoel en je financiële middelen. Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandbedrag dat je moet betalen. Meestal kun je kiezen tussen een looptijd tussen de 6 en 180 maanden (15 jaar). Langere looptijden zijn soms ook mogelijk, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing.

Over de BKR-check

Elke lening in Nederland wordt vastgelegd in het Bureau Krediet Registratie: het BKR. Doe je een leningaanvraag, dan wordt hierin gecheckt of je al leningen hebt lopen en of je hierbij aan je betalingsverplichtingen voldoet. Zo kunnen kredietverstrekkers beslissen of het verantwoord is iemand een lening te verstrekken. Een BKR-registratie is dus niet iets negatiefs: als je altijd aan je betalingsverplichtingen voldoet, laat het juist financiële verantwoordelijkheid zien.

Persoonlijke Lening voor zelfstandigen

Wil je geld lenen als een zelfstandig ondernemer? Ook dan heb je allerlei mogelijkheden! Wel moet je aan andere voorwaarden voldoen dan de gemiddelde consument. Je moet bijvoorbeeld langer dan 3 jaar werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer, je moet positieve jaarcijfers kunnen laten zien en je mag geen negatieve BKR-registratie hebben.

Persoonlijke Lening voor senioren

Voor senioren hebben wij een speciale Persoonlijke Lening. Deze Seniorenlening is in de basis hetzelfde als een normale Persoonlijke Lening, maar op maat gemaakt voor Senioren. Zo kun je ook op oudere leeftijd verantwoord geld lenen.

Rente vanaf

3,4%

Min. looptijd

12 mnd

Max. looptijd

180 mnd

Min. leenbedrag

€ 5.000

Max. leenbedrag

€ 150.000

Leeftijd tot

74 jaar

Rente bij een Persoonlijke Lening

De rente bij een Persoonlijke Lening ligt vast en kan niet stijgen (of dalen) aan de hand van ontwikkelingen in de markt. Het rentepercentage dat je afspreekt bij het afsluiten van de lening, blijft dus gewoon gelden. Zo weet je precies wat je moet betalen en wat de lening je totaal gaat kosten. Dat geeft je extra controle en zekerheid. Bovendien kun je bij A-Krediet al geld lenen vanaf een historisch lage rente van 3,4%!

LeenbedragRenteMaandlastenLooptijdKostenAanvragen
75.0003,473688.364Offerte aanvragen
60.0003,458970.691Offerte aanvragen
50.0003,449158.909Offerte aanvragen
35.0003,634741.624Offerte aanvragen
25.0003,624829.731Offerte aanvragen
15.0004,115218.259Offerte aanvragen
10.0005,811013.154Offerte aanvragen
 • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product.
 • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden.
 • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
 • De minimale rente is 3,4% en de wettelijke maximale rente is 14%.
 • Laatst gecontroleerd op 6 juli 2021.

Voorbeeld Persoonlijke Lening

Wil je graag weten wat je maximaal zou kunnen lenen? Daar hebben we een handige online rekentool voor ontwikkeld! Vul je burgelijke staat in, je woonsituatie, je netto inkomen en je bruto woonlasten. Wij geven vervolgens een goede indicatie van wat je maximale lening ongeveer zal zijn.

Woon je bijvoorbeeld met je partner, zonder kinderen, in je eigen koopwoning en verdienen jullie samen zo’n 3400 euro netto plus bedragen jullie bruto woonlasten 700 euro? Dan zou je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een Persoonlijke Lening van maximaal 68.000 euro, tegen een (enorm lage!) rente van 3,6%. Deze zou je dan kunnen afbetalen in 120 maanden, met een maandtermijn van 676 euro per maand. Totale kosten (inclusief rente): zo’n 81.000 euro.

Dit blijft natuurlijk een indicatie. Wat je maximale leenbedrag in de praktijk is, bepalen onze experts op basis van jouw gegevens als je een vrijblijvende offerteaanvraag doet. Zo laten we onder meer de looptijd altijd aansluiten op de levensduur van je leendoel. Leen je bijvoorbeeld voor een auto, dan zorgen wij ervoor dat je de lening weer helemaal hebt afgelost vóórdat je de auto moet gaan vervangen. Vul het aanvraagformulier altijd zo correct en zorgvuldig mogelijk in: hierdoor kunnen we je niet alleen sneller een aanbod doen, maar vaak óók een lagere rente bieden. Op werkdagen ontvang je al binnen 24 uur een reactie!

LeenbedragRenteMaandlastenLooptijdKosten
15.0003,92756016.486
25.0003,64556027.280
35.0003,66376038.192
LeenbedragRenteMaandlastenLooptijdKosten
25.0003,624812029.731
50.0003,449112058.909
75.0003,473612088.364
LeenbedragRenteMaandlastenLooptijdKosten
10.0005,81458412.142
15.0004,12058417.230
25.0003,63368428.244

Voordelen Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is een erg overzichtelijke leenvorm. Daarom kiezen veel mensen voor dit soort lening. Een greep uit jouw voordelen:

 • Vaste looptijd, dus je weet precies wanneer je straks je lening hebt afbetaald
 • Vaste rente, dus je rente kan nooit meestijgen met de markt
 • Je leenbedrag komt in één keer op je rekening, bij A-Krediet vaak al na enkele dagen
 • Je kunt altijd extra aflossen om je lening sneller af te betalen, zónder boete of andere extra kosten!

Extra voordeel voor huiseigenaren

Heb je je eigen koophuis? Dan heb je nóg meer voordelen van een Persoonlijke Lening. Je ontvangt dan namelijk een lagere rente, je kunt vaak meer lenen en soms mag je ook langer over de afbetaling doen. Je hebt ook meer leenmogelijkheden als huiseigenaar met een tijdelijk contract dan als iemand met een huurwoning en een tijdelijk contract.

 • Gebruik je je lening voor het verbeteren van je woning? Dan zijn de kosten waarschijnlijk fiscaal aftrekbaar!

Nadelen Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening heeft eigenlijk weinig nadelen. Net als elke andere lening brengt een Persoonlijke Lening kosten met zich mee, maar deze liggen vast en zijn erg overzichtelijk. Wel zou het kunnen dat, afhankelijk van je leendoel, een andere leenvorm beter bij je situatie past. Enkele mogelijke nadelen:

 • Je kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen

Kies je een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet?

Het zou kunnen dat bij jouw leenwensen een Doorlopend Krediet misschien beter past dan een Persoonlijke Lening. Bijvoorbeeld als je wilt verbouwen, omdat je tijdens die verbouwperiode geld wilt kunnen blijven opnemen en aflossen. Dat is namelijk het verschil tussen een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet: bij een Persoonlijke Lening ontvang je je leenbedrag in één keer, en kun je het geld dat je aflost niet meer opnieuw opnemen. Bij een Doorlopend Krediet kies je een maximaal bedrag waarbinnen je tijdens de afgesproken looptijd onbeperkt kunt blijven lenen en aflossen. Hierbij betaal je ook alleen rente over het opgenomen bedrag.

Restschuld

Restschuld

Het speelveld op de huizenmarkt is erg gevoelig en behoorlijk onregelmatig: soms ben je je huis zo kwijt, maar vaak kan het best lang duren voor je je huis kunt verkopen. En wanneer je je woning toch verkoopt, kan het gebeuren dat de hypotheek op je huis hoger is dan de verkoopwaarde: je huis staat dan ‘onder water’. Dit betekent dat bij verkoop een bedrag overblijft wat je moet bijbetalen. Dit heet de restschuld.

Restschuld afbetalen met hypotheek?

De meeste huiseigenaren willen deze restschuld meefinancieren in hun nieuwe hypotheek bij verhuizing. Volgens de huidige hypotheekregels mag dit echter meestal niet. Dit komt onder meer omdat er bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek gekeken wordt of je inkomen en de waarde van de nieuwe koopwoning dit toelaten, maar ook omdat het de maandlasten van de nieuwe hypotheek verhoogt: zo kun je gedurende de looptijd van de hypotheek (tot 30 jaar) rente betalen over deze restschuld. Geen ideale situatie.

Restschuldfinanciering via A-Krediet!

Als je niet voldoende voldoende spaargeld hebt om je restschuld af te lossen, of als je je spaargeld hier liever niet voor gebruikt, kun je de restschuld van je woning financieren met restschuldfinanciering. Hiermee leen je met een vaste rente en vaste looptijd een bedrag om de restschuld af te betalen.

Kosten restschuldfinaniering

Met een Restschuldfinanciering kun je een bedrag lenen tussen de € 15.000 en € 50.000. De hoogte van de lening waarvoor je in aanmerking komt, wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie. De hoogte van het maandbedrag hangt af van het geleende bedrag, het vaste rentetafief en het aantal maanden waarin de lening volledig wordt terugbetaald.

Aflossen restschuldfinanciering

Een Restschuldfinanciering los je af in maandelijkse termijnen – een vast bedrag waarmee je een deel van de lening oplost en de (vaste) rente betaalt. In die termijnen zitten zowel de aflossing als de bijbehorende variabele rente. Voorafgaand aan het afsluiten van de lening bespreek je in hoeveel tijd je de lening wilt terugbetalen. Zo weet je precies welk bedrag je leent, welk maandbedrag daarbij afgelost moet worden en wanneer de lening volledig terugbetaald is. Een transparante afspraak, zonder verrassingen. Wil je de lening eerder aflossen dan afgesproken? Extra aflossen is toegestaan, maar daar zitten wel kosten aan verbonden.

Alternatieven restschuldfinanciering

Je kunt je restschuld soms ook financieren met een consumptief krediet. Denk bijvoorbeeld aan een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening. Want waar de hypotheekverstrekkers niet of nauwelijks iets extra willen doen voor de financiering van je restschuld, gaan wij hier anders mee om! Onze experts maken je verhuizing graag zo soepel mogelijk.

Aanvragen restschuldfinanciering

Het financieren van restschuld is, afhankelijk van je inkomsten en lasten, dus vaak goed op te lossen. Wanneer je je restschuld financiert met een lening, is het uiteraard wel van belang dat je de lasten van deze financiering maandelijks kunt dragen naast je nieuwe woonlast. Daarnaast is het aan te raden om de restschuld zo snel af te lossen. Vraag voor het financieren van je restschuld vrijblijvend een offerte aan!

Na ontvangst van jouw wensen en informatie bekijken wij direct of je in aanmerking komt voor een restschuldfinancering en of deze optimaal bij je past – soms past bijvoorbeeld een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening beter bij je situatie. A-Krediet berekent ook wat je maximaal zou kunnen lenen, waarbij we zorgen voor het beste voorstel van de bank. Meestal ontvang je op werkdagen binnen 24 uur van ons een reactie. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, of bel snel 0318 – 452 452!

Al 1062 beoordelingen van tevreden klanten

Klanten geven ons gemiddeld een 9,2 op klantenvertellen.nl

“Top service”

Binnen 24 uur alles voor elkaar. Helder, vakkundig en zeker aan te bevelen. Verdiend meer sterren dan ik hier kan geven.

Top service
“Super”

Hierbij grote dank aan Jeroen. Vriendelijke man, luisterend oor, en ook nog in voor een gezellig gesprekje. Wij zijn heel tevreden.

Super
“Geweldig”

Ik werd op een professionele pro actieve manier geholpen en kreeg snel reactie en duidelijkheid. Super dienstverlening. Zie je helaas niet zo veel meer.

Geweldig
“Top service”

Goed en snel geregeld. Goed geholpen. Duidelijk geïnformeerd. Snel reacties op alle e-mails.

Top service

Rente vergelijken

Vergelijk onze altijd lage rentetarieven bij diverse aanbieders!

KredietverstrekkerRenteMaandlastenKostenAanvragen
defam3,624829.731
interbank3,724929.871
nationale-nederlanden3,825030.010
qander3,925130.150
abn-amro4,225530.572
bnp-paribas-personal-finance4,626031.141
ing-bank5,126631.860
 • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product.
 • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden.
 • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
 • De minimale rente is 3,4% en de wettelijke maximale rente is 14%.
 • Laatst gecontroleerd op 6 juli 2021.

Telefonisch bereikbaar

Adres

Openingstijden

 • ma t/m vr — 09:00 tot 17:30
 • za & zo — gesloten
 • Online — 24/7