Rente vergelijken

Onze altijd lage rentetarieven vanaf 3,6%

De laagste rente van Nederland

Geld lenen kost geld – je betaalt rente over het bedrag dat je leent. Als je een lening afsluit, wil je daarom wel zeker weten dat je hiervoor nooit teveel betaalt. Kijk daarom áltijd goed naar de voorwaarden, en natuurlijk naar het rentepercentage. De rentetarieven kunnen per aanbieder en per soort lening erg verschillen. Het vergelijken van de rentes helpt je met het maken van de juiste keuze. We hebben dit extra makkelijk voor je gemaakt, met onze speciale rente-vergelijk-tool!

KredietverstrekkerRenteMaandlastenKostenAanvragen
defam3,925130.150Offerte aanvragen
interbank3,925130.150Offerte aanvragen
nationale-nederlanden4,025230.290Offerte aanvragen
abn-amro4,225530.572Offerte aanvragen
bnp-paribas-personal-finance4,626031.141Offerte aanvragen
ing-bank5,126631.860Offerte aanvragen
qander5,226732.005Offerte aanvragen
  • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product.
  • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden.
  • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
  • De minimale rente is 3,6% en de wettelijke maximale rente is 14%.
  • Laatst gecontroleerd op 13 oktober 2020.

Rente vergelijken

Met deze speciale tool kun je eenvoudig zelf de rentepercentages van diverse betrouwbare kredietverstrekkers vergelijken. Stel, je bent op zoek naar een Persoonlijke Lening van 10.000 euro (voor bijvoorbeeld een verbouwing). Dat stel je dit in de tool in, waarna je direct kunt zien wat de actuele rentepercentages zijn bij aanbieders zoals Defam, Nationale Nederlanden en Qander. Handig!

Lening oversluiten

Heb je een lopende lening waarvan de rente hóger is dan de gemiddelde rentepercentages van vandaag? Is de rente op cunsumptieve kredietten nu bijvoorbeeld lager dan de rente die je voor je eigen lening betaalt? Dan kan het voordelig zijn om je lening over te laten sluiten naar een andere aanbieder, tegen meer gunstige voorwaarden. Dankzij de lagere rente heb je dan vervolgens lagere maandlasten! Let wel op: het oversluiten van je rekening brengt vaak kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan notariskosten of een boete voor het oversluiten tijdens een rentevaste periode. Leg dus altijd de kosten tegenover de voordelen voor je een beslissing neemt.

Je lening oversluiten in 3 stappen:

Je lening laten oversluiten is niet moeilijk: dit doe je in 3 overzichtelijke stappen.

1. Vergelijk de rentes en kies

Vergelijk online de rentetarieven van verschillende aanbieders (bijvoorbeeld met onze speciale rente-vergelijk-tool) en kijk of je hiermee kunt besparen op je maandlasten. Heb je een mooie optie gevonden en wil je je rekening oversluiten? Dien online via onze website een vrijblijvende offerteaanvraag in en we gaan direct voor je aan de slag. Meestal heb je binnen één werkdag een reactie.

2. Offerte op maat

Op basis van jouw aanvraag verzorgen onze financiële experts een persoonlijk advies op maat. We kijken naar je wensen plus financiële middelen, en zoeken hier de meest geschikte mogelijkheden bij. Zo kun je altijd lenen zonder zorgen. Na onze offerte zit je natuurlijk nog nergens aan vast – ons aanbod is volledig vrijblijvend (en kosteloos voor je opgesteld) zodat je in alle rust zelf kunt vergelijken en beslissen. 

3. Uitbetaling

Ben je akkoord met onze offerte en wil je je huidige lening naar een voordeliger alternatief laten oversluiten? Dan kun je onze offerte digitaal tekenen en terugsturen. Je nieuwe kredietverstrekker neemt de lening vervolgens over. Je oude lening wordt afgemeld, óók bij het BKR. Daarvoor hoef je zelf niets extras te doen, alles wordt door A-Krediet geregeld. Zorgeloos oversluiten dus, en daarna minder rente betalen!

Verantwoord geld lenen

Een lening afsluiten is een flinke verantwoordelijkheid: je moet het geleende geld altijd weer terugbetalen na een bepaalde periode en dit moet natuurlijk niet voor onrust of problemen zorgen. Daarom is het heel belangrijk dat je de voorwaarden van een lening en de beschikbare rentetarieven zorgvuldig vergelijkt (of laat vergelijken door een betrouwbare adviseur). Dat hoort bij verantwoord geld lenen; zo kun je zonder zorgen op een verstandige manier een lening afsluiten. A-Krediet helpt je hierbij.

991 tevreden klanten geven ons een 9,2

"Top service"

Goed en snel geregeld. Goed geholpen. Duidelijk geïnformeerd. Snel reacties op alle e-mails.

Top service

"Super"

Hierbij grote dank aan Jeroen. Vriendelijke man, luisterend oor, en ook nog in voor een gezellig gesprekje. Wij zijn heel tevreden.

Super

"Geweldig"

Ik werd op een professionele pro actieve manier geholpen en kreeg snel reactie en duidelijkheid. Super dienstverlening. Zie je helaas niet zo veel meer.

Geweldig

"Deskundig en accuraat"

Zeer prettig contact met adviseur. Steeds snelle reacties op vragen van de bank richting kredietnemer. Kan ik alleen maar aanbevelen

Deskundig en accuraat