Een overzicht van antwoorden op veel aan ons gestelde vragen over geld lenen

Een overzicht van antwoorden op veel aan ons gestelde vragen over geld lenen

Wil je meer weten over geld lenen?

Hieronder vindt je een overzicht van veel aan ons gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons via 0318 – 452 452 of WhatsApp ons op 0318 – 452 452. We zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00, en op vrijdag van 09:00 tot 17:30.

Berekenen (3)

Wat betaal ik per maand aan mijn lening?

Dat is per individu verschillend. Alle details van je lening, inclusief het maandbedrag staan in je leencontract. Kun je bijvoorbeeld tijdelijk niet bij je documenten en wil je wel snel weten wat je maandaflossing precies is, neem dan contact met ons op – dat hebben we zo voor je uitgezocht.

Wat is de looptijd van mijn lening?

Dat staat in jouw leencontract – omdat dit per leenvorm en individuele lening kan verschillen, is daar geen standaard antwoord op. Wil je zeker weten wat de looptijd van jouw lening is, en heb je bijvoorbeeld jouw leencontract even niet bij de hand? Neem dan contact met ons op, dan zoeken wij het direct voor je uit.

Kan ik besparen op mijn lening?

Misschien wel! Zeker als je deze vóór 2017 hebt afgesloten, bestaat de kans dat je deze wellicht nu goedkoper kunt oversluiten – de rente staat namelijk historisch laag. Het is sowieso de moeite om ons eens voor je te laten kijken of je geld kunt besparen. Neem gewoon contact met ons op, we helpen je graag.

Contact (7)

Kan ik de incassodatum van mijn maandtermijn wijzigen?

Jazeker, als een andere maandelijkse incassodatum beter uitkomt dan de huidige datum waarop nu wordt afgeschreven, kunnen we dit voor je aanpassen. Neem contact met ons op en we voeren de aanpassing voor je door.

Hoe kan ik mijn maandtermijn wijzigen?

Je kunt je maandoverleg wijzigen in overleg met onze leenexperts. Neem contact op via Whatsapp, onze website of per telefoon, en dan zetten we de wijzigingen zo snel mogelijk voor je in werking.

Hoe kan ik mijn incassodatum wijzigen?

Neem even contact met ons op en laat weten welke datum je graag zou willen aanhouden als incassodatum, dan passen we dit voor je aan.

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

Is je bankrekeningnummer veranderd? Dan is het fijn als we dat snel weten. Bel of mail ons even, of neem contact op via de website.

Hoe kan ik mijn telefoonnummer wijzigen?

Je kunt het telefoonnummer dat bij ons bekend is het snelste wijzigen door even contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch, via Whatsapp of via de website: jij kiest wat voor jou het beste uitkomt.

Hoe kan ik mijn contactgegevens wijzigen?

Zijn je contactgegevens gewijzigd? Neem dan contact met ons op via onze website, Whatsapp of telefoon en wij passen je gegevens direct aan.

Hoe neemt A-Krediet contact op met mij?

Dat bepaal jij! Wil je dat we je bellen, een mail sturen, of stel je je vraag graag via Whatsapp? Alles is mogelijk: je vindt onze contactgegevens hier. Binnen 24 uur ontvang je een reactie.

Doorlopend Krediet (7)

Wanneer wordt de maandtermijn van mijn Doorlopend Krediet voor het eerste geïncasseerd?

Een maand nadat het eerste bedrag uit je Doorlopend Krediet is opgenomen. Daarna blijft het afschrijven van je maandtermijn zo automatisch elke maand doorlopen.

Hoe kan ik mijn Doorlopend Krediet verhogen?

Heb je al een Doorlopend Krediet bij ons, en wil je dit verhogen? Vul dit formulier in, dan nemen we je aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Kan ik opgenomen bedragen uit mijn Doorlopend Krediet later weer opnemen?

Zolang je nog niet het maximale leenbedrag van je Doorlopend Krediet hebt gebruikt, kun je bedragen blijven opnemen. Maar zit je aan het afgesproken maximum, dan moet je eerst geld aflossen voordat je weer geld kunt opnemen.

Hoeveel geld kan ik opnemen uit mijn Doorlopend Krediet?

Voor jouw Doorlopend Krediet is een maximaal leenbedrag afgesproken, binnen dat bedrag kun je onbeperkt lenen en weer aflossen, maar dus nóóit meer dan dat maximale bedrag. Stel, je Doorlopend Krediet is voor 15.000 euro tijdens je verbouwing. Dan kun je voor de afgesproken looptijd van je lening bedragen blijven lenen en aflossen, zolang je maar niet meer dan 15.000 euro totaal leent.

Hoe kan ik geld opnemen uit mijn Doorlopend Krediet?

Dat kan eenvoudig via onze website. Klik hier en vul het formulier in, dan regelen wij zo snel mogelijk dat het geld op je rekening staat.

Hoeveel kan ik maximaal lenen met een Doorlopend Krediet?

Heb je een doorlopend krediet, dan kun je maximaal het bedrag lenen dat is afgesproken als totale maximum voor het Doorlopend Krediet. Stel, je hebt een krediet afgesloten voor 10.000 euro, dan kun je bínnen dat bedrag onbeperkt opnemen en aflossen, maar dus nooit meer dan die 10.000 euro totaal. Wat het maximale bedrag is waarvoor je een Doorlopend Krediet kunt afsluiten, hangt af van jouw wensen en financiële situatie. Probeer onze gratis rekentool om te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen, of neem contact met ons op.

Wat is een Doorlopend Krediet?

Een Doorlopend Krediet is handig als je voor langere tijd extra geld wilt kunnen opnemen. Je spreekt namelijk een maximaal leenbedrag af, en bínnen dat maximum kun je onbeperkt geld blijven opnemen en aflossen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. In de maandelijkse aflostermijnen zitten zowel de aflossing als de variabele rente.

Geld lenen (39)

Kan ik extra geld lenen wanneer ik al een lopende lening heb?

Als jouw persoonlijke situatie dit toelaat, behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden. Of dit voor jou persoonlijk geldt kan je geheel vrijblijvend door onze kredietadviseurs laten checken. Bovendien kunnen onze kredietadviseurs gelijk voor jou bekijken of je kunt besparen op je huidige lening(en). Om te bekijken of er ruimte is om extra geld te lenen neem je contact met ons op.

Kan ik me verzekeren tegen overlijden?

Zeker, het onverwacht overlijden van je partner kun je meeverzekeren als jullie samen een lening afsluiten. Zou je in het noodlottige geval van het overlijden van je partner niet meer de maandtermijnen kunnen betalen, dan neemt je verzekeraar dit over. Meer lezen? Of wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Kan ik me verzekeren tegen werkeloosheid?

Ja, dit kun je meeverzekeren met je lening. Sluit je deze verzekering af, dan betaalt de verzekeraar je maandbedrag door als je werkloos raakt en dit bedrag zelf niet kunt aflossen. Wel hanteren veel verzekeraars een eigen risico periode – pas daarna gaat je uitkering in. Lees hier meer of neem direct contact op voor meer informatie.

Kan ik me verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid kun je altijd meeverzekeren bij jouw lening. Zo voorkom je dat je je lening niet meer zou kunnen afbetalen als je arbeidsongeschikt raakt. Als je arbeidsongeschiktheidsverzekering gekoppeld is aan je lening, wordt bij arbeidsongeschiktheid het verzekerde bedrag direct uitgekeerd aan je verzekeraar. Vaak geldt er wel een ‘eigen risico periode’. Pas ná deze periode gaat de uitkering in. Weten wat voor jouw persoonlijke situatie de beste oplossing is? Vraag het onze verzekeringsspecialisten!

Hoe kan ik een lening oversluiten naar A-Krediet?

Heb je een lening lopen van vóór 2017? Dan kan het voordelig zijn om deze over te laten sluiten – de rente staat momenteel historisch laag, waardoor je soms honderden euro’s per maand kunt besparen. Klik hier voor een gratis besparingscheck. Wil je weten of onze experts je lening voordelig kunnen oversluiten? Neem dan contact met ons op, je krijgt zo snel mogelijk een vrijblijvend voorstel!

Wat betekent het voor mijn lening als ik ga aflossen?

Wat het precies betekent, hangt van je leenbedrag en leenvorm af, maar in de basis betekent het aflossen van je lening dat je je kredietverstrekker steeds minder geld verschuldigd bent. Betaal je het afgesproken maandbedrag, dan is je lening volledig afgelost na de bijbehorende afgesproken looptijd. Wil je extra aflossen, dan kun je de lening eerder terugbetaald hebben, wat natuurlijk gunstig kan zijn. Extra aflossen kost soms wel geld – wil je je voorwaarden nog eens doornemen met een van onze experts, neem dan contact met ons op.

Betaal ik een boete bij extra aflossen?

Sommige kredietverstrekkers rekenen inderdaad kosten voor het extra aflossen van een lening, bijvoorbeeld bij een persoonlijk krediet. Soms is extra aflossen ook gewoon gratis en een verstandige keuze! Wil je weten wat voor jou de meest voordelige optie is? Neem dan contact met ons op.

Kan ik (tijdelijk) meer aflossen op mijn lening?

Vaak wel! Afhankelijk van het soort lening dat je hebt, is extra aflossen gratis óf komen er kosten bij kijken. Weet je niet zeker meer welke voorwaarden je lening heeft, neem dan contact met ons op. We zoeken het direct voor je uit.

Kan ik (tijdelijk) minder aflossen op mijn lening?

Dat hangt van je situatie af – we denken altijd graag mee om betalingsproblemen te voorkomen. Neem contact op om je mogelijkheden te bespreken.

Wat moet ik doen met mijn betalingsachterstand?

Neem bij betalingsachterstand altijd zo snel mogelijk contact met ons op, dan bespreken we samen wat de beste oplossing is. We maken ons hard voor verantwoord lenen. Dat betekent dat we je nooit onnodig zorgen of druk willen opleggen, maar je juist willen helpen om op een goede manier van je schulden af te komen.

Wat moet ik doen als ik mijn maandbedrag niet meer kan afbetalen?

Soms ontstaat er een uitzonderlijke situatie waardoor je je maandbedrag niet kunt betalen, zoals ziekte of een onverwacht ontslag. Kun je je maandbedrag niet betalen, neem dan direct contact met ons op! Misschien kunnen we je kosten tijdelijk verlagen en de loopduur van je lening verlengen, bijvoorbeeld. Om schulden en een negatieve BKR-registratie te voorkomen, is het wel belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Samen bespreken we dan de beste oplossing.

Hoe kan ik extra aflossen op mijn lening?

Heb je extra geld beschikbaar om je lening af te lossen? Dan kan het voordelig zijn om je maandbedrag (tijdelijk) te verhogen, zodat je eerder de volledige schuld hebt afgelost. Let wel op: dit kan soms extra kosten met zich meebrengen. Bij een doorlopend krediet kun je altijd zonder extra kosten aflossen. Bij een persoonlijk krediet brengt het soms extra kosten met zich mee – als dat zo is, staat het in de voorwaarden van je lening. Weet je dit niet zeker, neem dan even contact op: we zoeken graag uit wat voor jou de meest voordelige optie is.

Kan ik geld lenen als uitzendkracht?

Werk je momenteel als uitzendkracht, dan is je inkomen vaak minder stabiel. Dan zullen banken niet graag een lening verstrekken. Toch is het soms mogelijk, afhankelijk van het contract dat je via het uitzendbureau hebt voor bepaalde of onbepaalde tijd. Wil je weten of en hoeveel geld je kunt lenen? Bel, mail of app ons voor meer informatie.

Kan ik geld lenen als ZZP’er of freelancer?

Meestal wel. Afhankelijk van het soort lening dat je zoekt en de kredietverstrekker die we daarbij vinden, moet je vaak wel extra documenten aanleveren. Bijvoorbeeld de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar, zodat de kredietverstrekker kan inschatten of je aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Vraag onze experts vrijblijvend om meer informatie, ze helpen je graag.

Wat doet het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

Het BKR wil voorkomen dat financiële schulden problemen worden en houdt bij of je, als je geld leent, dit verantwoord doet. In het Kredietinformatiesysteem van het BKR wordt bijgehouden of je leningen of betalingsachterstanden hebt. Van hypotheken worden alleen betalingsachterstanden geregistreerd. Kredietverstrekkers zoals banken raadplegen dit register als je een lening aanvraagt, zodat ze zeker weten of ze je wel of niet verantwoord een lening aan kunnen bieden.

Kan ik geld lenen met een BKR-registratie?

Als dit een positieve BKR-registratie is zonder verdere bijzonderheden, dan kun je gewoon geld lenen. Maar is de registratie negatief, dan is dit niet mogelijk.

Wat is een BKR-registratie?

Een registratie bij het Bureau Krediet Registratie. Deze instantie houdt bij of je leningen hebt, en of je daarbij wel of niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Is je registratie positief, dan heb je geen betalingsproblemen (gehad). Is deze negatief, dan heb je je (in het verleden) niet aan betalingsafspraken gehouden. Een negatieve BKR-registratie zorgt er vaak voor dat je geen extra geld meer kunt lenen.

Kan ik geld lenen met schulden?

Om wat voor schulden gaat het? Heb je schulden bij de Belastingdienst of je woningcoöperatie bijvoorbeeld, dan is geld lenen meestal niet mogelijk. Maar heb je schulden bij andere kredietvertrekkers en los je daarbij maandelijks netjes de afgesproken bedragen af, dan kun je vaak gewoon geld lenen.

Wat is de rente bij roodstaan bij mijn bank?

Dat verschilt per bank. Meestal moet je denken aan een rentepercentage tussen de 10 en 14%. Soms komen daar nog extra kosten bij náást de verhoogde rente. Daarom kan het voordeliger zijn om je roodstand af te lossen met een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening.

Kan ik geld lenen om mijn restschuld te financieren?

Dat is vaak mogelijk. Soms kun je bijvoorbeeld je restschuld onderbrengen in een persoonlijk krediet. Wij kunnen hier vaak meer in betekenen dan hypotheekverstrekkers. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan zoeken wij uit of we je met een gunstige, betrouwbare lening kunnen helpen van de restschuld af te komen.

Kan ik geld lenen voor de aanleg van een tuin?

Ben je toe aan een nieuwe tuin? Dan kan A-Krediet je helpen met de financiering. Vertel ons wat meer over je tuinplannen, dan zoeken onze experts de beste leenvorm en lening voor jouw situatie. Op die manier betaal je nooit te veel en leen je altijd verantwoord. Zo wordt die mooie tuin realiteit.

Kan ik geld lenen voor de aanleg van dakkapel?

Ja, dan ben je bij A-Krediet aan het juiste adres. Meestal is een Persoonlijke Lening het meest geschikt om een dakkapel te financieren. Dan ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Neem contact op, onze specialisten leggen graag uit wat bij jouw situatie past.

Kan ik geld lenen voor de verbouwing van een keuken?

Is je keuken aan vervanging toe? Of wil je een grotere koelkast, of toch dat kookeiland waar je al jaren van droomt? A-Krediet maakt het graag mogelijk. Leg ons vrijblijvend je vraag en situatie voor, dan zoeken wij de meest voordelige mogelijkheden voor je uit.

Kan ik geld lenen voor een verbouwing?

Verbouwen kost altijd meer geld dan je zou willen. Gelukkig kunnen we je vaak ondersteunen met een gunstige lening die bij jouw situatie past. Een doorlopend krediet bijvoorbeeld, waaruit je de hele duur van je verbouwing geld kunt opnemen (en aflossen). Onze leenspecialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Kan ik geld lenen voor een (nieuwe) camper?

Onbezorgd de weg op met jouw mobiele vakantiewoning? We helpen je graag. Vertel ons meer over jouw financiële situatie en de verwachte levensduur van de camper die je voor ogen hebt, en onze experts hebben binnen 24 uur de meest gunstige lening voor je gevonden. Je ontvangt binnen een (werk)dag een vrijblijvend voorstel.

Kan ik geld lenen voor een (nieuwe) caravan?

De vrijheid van mobiliteit en toch het knusse van je eigen plekje: caravans zijn niet voor niets heel populair. Leg ons je wensen en mogelijkheden voor, en wij zoeken voor jou een caravanlening op maat waarbij je geen cent te veel betaalt. De vakantie kan beginnen!

Kan ik geld lenen voor een (nieuwe) boot?

Of je nu op vakantie wilt met je gezin of gewoon op zomerse dagen een hengeltje uit wilt kunnen gooien, Nederland biedt uitstekende mogelijkheden voor heerlijke boottochten. Dus we begrijpen waar je aan denkt. Leg ons je mogelijkheden en wensen voor, dan zoeken wij voor jou een voordelige, veilige bootlening op maat uit waarmee je straks zorgeloos te water kunt.

Kan ik geld lenen voor een (nieuwe) motor?

Vaak wel! Leg ons je wensen voor, en wij zoeken een verantwoorde lening met een lage rente en goede voorwaarden bij jouw financiële situatie. Zo is die motor snel heel dichtbij!

Kan ik geld lenen voor een voertuig?

Heb je een auto op het oog maar zelf niet het hele bedrag beschikbaar? Dan kun je vaak bij ons een autolening afsluiten tegen erg aantrekkelijke voorwaarden. Meestal is dat een persoonlijke lening, tegen een looptijd van maximaal 60 maanden. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Kan ik beter kiezen voor een lening of een extra hypotheek?

Dat hangt van de situatie af. Als je geld wilt lenen voor een woning, is een extra hypotheek misschien verstandiger. Ook kan een tweede hypotheek een oplossing zijn als je geld wilt lenen voor een écht grote verbouwing. De rente die je voor een hypotheek betaald, is namelijk vaak een stuk lager. De woning telt bij een hypotheek als onderpand, waardoor de hypotheekverstrekker meer zekerheid heeft dan bij Persoonlijke Lening, waar geen onderpand tegenover staat. Let wel op de waarde van je huis ten opzichte van het bedrag dat je leent met je hypotheken. Hoe meer je leent, hoe meer risico de bank loopt. Die kan daarom een hogere rente rekenen. Voor een kleine verbouwing tot € 75.000,- is een persoonlijk of doorlopend krediet vaak een betere optie. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van een Huiseigenaar Doorlopend Krediet.

Welke lening past bij mij?

Waar heb je de lening voor nodig? Je doel bepaalt vaak wat voor type lening bij je past. Wil je bijvoorbeeld een camper kopen – een eenmalige aankoop – of ga je voor een langere periode verbouwen en wil je gedurende die tijd doorlopend extra geld beschikbaar hebben? Vertel ons jouw situatie en wij zoeken de meest voordelige en veilige lening voor je uit.

Kan ik geld lenen voor een auto?

Jazeker. Leg ons je wensen voor, en onze specialisten op het gebied van voertuigleningen zoeken voor jou het beste aanbod: een autolening die past bij jouw situatie, uitgavepatroon én auto van je dromen.

Kan ik extra aflossen op mijn lening?

Meestal wel! Bij een Doorlopend Krediet kan dat bijvoorbeeld altijd, zónder extra kosten. Bij een Persoonlijke Lening kun je ook extra aflossen, maar afhankelijk van de kredietaanbieder zitten daar soms kosten aan verbonden. Wij kunnen voor je uitzoeken wat in jouw situatie van toepassing is.

Tot welke leeftijd kan ik geld lenen?

In principe kun je leningen aanvragen tot 74 jaar en aflossen tot 78 jaar: klik hier voor meer informatie over onze Seniorenlening. Als je ons jouw wensen en leeftijd doorgeeft, zoeken we graag uit wat voor jou mogelijk is. Contact opnemen kan op de manier die jij het prettigst vindt: via de telefoon, WhatsApp, e-mail of bij ons op kantoor.

Kan ik geld lenen als senior?

Veel kredietaanbieders hebben een maximum leeftijd vastgesteld waarop een lening afgesloten of afgelost moet zijn. Met onze speciale Seniorenlening van BNP Paribas Personal Finance bieden we een flexibele, verantwoorde en veilige lening met aantrekkelijke voorwaarden, die je kunt aanvragen als je tussen de 60 en de 74 jaar bent. Aflossen mag tot 78 jaar. Weten wat voor jouw situatie geldt? Neem dan contact op, onze experts staan voor je klaar.

Kan ik besparen op mijn huidige lening?

Dat is goed mogelijk! De rente staat momenteel historisch laag, waardoor je sommige leningen (vooral van vóór 2017) voordelig kunt laten oversluiten. Zo kun je honderden euro’s besparen per jaar. Bekijk dus zeker je mogelijkheden, we helpen je graag.

Ik heb al een lening, kan ik oversluiten?

Vaak wel! Het hangt wel af van de precieze situatie. Omdat we als onafhankelijke intermediair samenwerken met veel kredietverstrekkers, is het goed mogelijk dat we een goedkopere aanbieder voor je kunnen vinden. Is je lening afgesloten vóór 2017? Grote kans dat je dan honderden euro’s kan besparen! Doe vast de gratis besparingscheck.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Wij maken ons hard voor verantwoord lenen, zodat je lening altijd past bij het budget van je huishouden. Hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hangt daarom af van verschillende factoren. Je netto maandinkomen bijvoorbeeld, en je gezinssituatie. De maandlasten van je koop- of huurhuis. Je kunt jouw maximale lening berekenen via onze handige rekentool, gebaseerd op de normen van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland). Dit geeft je een goede indicatie.

Waarom geld lenen bij A-Krediet?

Omdat we 100% onafhankelijk zijn, en daardoor je lening kunnen onderbrengen bij vrijwel alle banken. Zo kunnen we gericht voor je op zoek naar het beste aanbod met de meest gunstige voorwaarden. Dat betekent dat je bij A-Krediet de laagste rente van Nederland vindt, binnen 24 uur na je aanvraag een vrijblijvende offerte ontvangt en echt advies krijgt op maat. Bovendien heb je altijd contact met jouw persoonlijke adviseur. Of je nu live, telefonisch, per mail of via WhatsApp geholpen wil worden: jíj kiest wat voor jou het beste uitkomt. Snel, betrouwbaar en transparant. (Meer lezen over onze werkwijze? Klik hier.)

Hoe werkt het (3)

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Niets meer of minder dan wat je met ons afgesproken hebt – we vinden het heel belangrijk dat jouw gegevens bij ons veilig zijn en enkel op een verantwoorde manier worden ingezet. We gebruiken jouw gegevens voor je leningaanvraag en de communicatie met jouw kredietverstrekker, en zorgen er verder voor dat je informatie veilig opgeslagen is. We verstrekken jouw persoonsgegevens nooit aan derden of andere partijen die niets met jouw leningaanvraag bij A-Krediet te maken hebben.

Hoe werkt geld lenen bij A-Krediet?

Leg ons je wensen voor via een vrijblijvende offerte aanvraag op onze website. Wij zoeken dan de lening met de meest gunstige voorwaarden voor je uit, en binnen 24 uur ontvang je van ons een aanbod. Stuur je dit aanbod ondertekend retour (per mail of via de website) met alle bewijsdocumenten die we nodig hebben, dan wordt dit zo snel mogelijk verwerkt. Meestal heb je na het opsturen van het ondertekende voorstel het geld binnen 2 dagen op je rekening staan.

Met welke banken werkt A-Krediet samen?

Omdat we al jaren als betrouwbare, onafhankelijke bemiddelaar werken in onze branche, kunnen we jouw leningaanvraag voorleggen bij bijna alle banken. Bekijk hier een overzicht van de partijen waar we mee samenwerken.

Offerte (10)

Waarom is mijn lening aanvraag bij A-Krediet geweigerd?

We weigeren een leningaanvraag als we je de door jou gewenste lening niet kunnen aanbieden op een manier die past bij jouw financiële situatie. Ofwel, we willen nooit iemand meer laten lenen dan ze zonder problemen en zorgen terug kunnen betalen. Ook kan het zijn dat we een leningaanvraag moeten weigeren omdat tijdens de kredietcheck blijkt dat iemand een negatieve BKR-registratie heeft, en daarom niet voor nieuwe leningen in aanmerking komt.

Waarom moet ik opnieuw documenten aanleveren als ik mijn lening wil verhogen?

Zo kunnen onze leenexperts en de kredietverstrekkers waarmee we samenwerken controleren of er in de tussenliggende periode niets veranderd is in je situatie – eventuele veranderingen in je financiële situatie kunnen namelijk invloed hebben op jouw aanvraag voor het verhogen je lening. We willen altijd zeker weten dat we je een verantwoorde lening aanbieden.

Wanneer staat mijn leenbedrag op mijn rekening?

Meestal zitten er slechts één of twee werkdagen tussen het opsturen van de door jou ondertekende versie van onze offerte tot het ontvangen van het leenbedrag.

Wat is de status van mijn lening aanvraag?

We houden je per mail op de hoogte. Heb je ons net je ondertekende leningaanvraag opgestuurd, dan hebben we meestal één werkdag nodig om de laatste belangrijke zaken te controleren voordat we deze officieel kunnen laten goedkeuren.

Wanneer is mijn lening aanvraag definitief?

Je aanvraag is definitief zodra je ons voorstel ondertekend terug hebt gestuurd, met de eventuele benodigde documenten erbij, en wij dit vervolgens officieel hebben kunnen laten goedkeuren bij een kredietverstrekker. Die goedkeuring bestaat uit een aantal laatste checks, inclusief bijvoorbeeld het uitzoeken of er geen negatieve BKR-registratie is die de lening in de weg staat. Stuur je de getekende offerte retour, dan kunnen we deze op werkdagen vaak nog op dezelfde dag goedkeuren. Ontvangen we je leningaanvraag in het weekend, dan pakken we die de eerstvolgende werkdag op. Lees hier meer over onze werkwijze.

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

Meestal heb je jouw vrijblijvende offerte binnen één werkdag binnen, in minder dan 24 uur!

Hoelang duurt het voordat een lening is goedgekeurd?

Vanwege onze jarenlange ervaring en goede samenwerking met kredietverstrekkers kunnen onze leningadviseurs snel voor jou de beste lening vinden met de meest gunstige voorwaarden. Vraag je een offerte aan, dan heb je binnen 24 uur al ons vrijblijvende aanbod. Nadat je het aanbod ondertekend terug hebt gestuurd (met eventueel wat aanvullende documenten), kan de bank de lening meestal binnen een dag goedkeuren. Van aanvraag tot het moment dat het geld op je rekening staat, duurt dit proces vaak slechts 2 tot 3 werkdagen.

Hoe ontvang ik mijn offerte?

Per e-mail. Ga je akkoord met ons voorstel, dan kun je ook weer reageren per e-mail. Makkelijk, snel en digitaal dus.

Zit ik ergens aan vast als ik een offerte aanvraag?

Nee hoor, ons voorstel is altijd vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Vraag je een offerte aan, dan gaan we eerst met jouw gegevens op zoek naar de beste aanbieding met de laagste rente en de meest gunstige voorwaarden. Ook checken we bijvoorbeeld of je gewenste leenbedrag past bij je financiële situatie en of je geen negatieve BKR-registratie hebt. Is alles in orde, dan sturen wij je een voorstel op maat. Pas als je dit officieel hebt accepteerd en ons het voorstel getekend terugstuurt (met eventuele bijbehorende documenten), zetten wij de verwerking van je aanvraag in gang.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Gewoon via onze website. Klik hier en vul je gegevens in, dan ontvang je binnen 24 uur een vrijblijvend voorstel in je e-mail. Ga je akkoord, dan stuur je ons het voorstel ondertekend retour en betalen we de lening binnen twee werkdagen uit.

Persoonlijke Lening (4)

Wanneer wordt de maandtermijn van mijn Persoonlijke Lening voor het eerste geïncasseerd?

De maandtermijn van jouw Persoonlijke Lening wordt een maand nadat je het eerste bedrag hebt ontvangen, geïncasseerd.

Hoe kan ik mijn Persoonlijke Lening verhogen?

Vul via onze website dit formulier in om je lening te verhogen; we nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Hoeveel kan ik maximaal lenen met een Persoonlijke Lening?

Dat hangt af van je financiële situatie. Met onze gratis rekentool heb je in enkele seconden een goede indicatie. Wil je zeker weten hoeveel je maximaal kunt lenen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een lening waarbij je het geleende bedrag in één keer op je rekening krijgt, en je iedere maand een vast bedrag betaalt om je lening weer af te lossen. De rente en de looptijd staan vast. Met een Persoonlijke Lening weet je dus precies waar je aan toe bent.

Rente (11)

Kan ik mijn rentepercentage aanpassen?

Soms wel, maar het kan zijn dat hier kosten aan verbonden zijn. Wil je weten wat bij jouw lening mogelijk is? Neem dan contact met ons op, onze leenadviseurs regelen een advies op maat.

Is de rente van een Doorlopend Krediet aftrekbaar?

Het bestedingsdoel van je lening bepaalt of je de rente af mag trekken, niet de leenvorm. Gebruik je je doorlopend krediet enkel voor het onderhoud aan of de aanschaf of verbouwing van je huis? Dan mag je de rente aftrekken.

Is de rente van een Persoonlijke Lening aftrekbaar?

Meestal is de rente van een persoonlijke lening niet aftrekbaar. Maar gebruik je je Persoonlijke Lening voor de verbouwing of aankoop van je huis? Of voor het onderhoud van je huis? Dan mag je deze wél aftrekken. Dit geldt niet voor de aanschaf van meubels of bijvoorbeeld een auto.

Wat is de rente bij een Doorlopend Krediet?

We bieden al een Doorlopend Krediet aan vanaf 4,5% rente. Wil je weten wat voor rente jij zou betalen? Leg ons dan je wensen en persoonlijke situatie voor, dan ontvang je een vrijblijvend aanbod!

Wat is de rente bij een Persoonlijke Lening?

Bij A-Krediet kun je al een Persoonlijke Lening afsluiten vanaf 3,4% rente! Welke rente je precies betaalt, hangt af van jouw leenwensen en persoonlijke situatie. Vraag een offerte aan voor een vrijblijvende indicatie.

Waarom wijkt de rente op de site af van de rente die ik betaal?

De rente die op de website staat weergegeven en de rente die je betaalt, kunnen afwijken omdat de tarieven op de website gebaseerd zijn op de meest strenge acceptatievoorwaarden en de meest goedkope aanbieders. De rente die jij krijgt aangeboden, is op maat gemaakt voor jouw persoonlijke financiële situatie.

Wat zijn de actuele rentepercentages?

Onze rentetarieven staan hier in een duidelijk overzicht. We werken dit overzicht regelmatig bij – wanneer dit voor het laatst gebeurd is, zie je bovenaan de pagina.

Waarom betaal ik rente?

Om verschillende redenen. De rente die je betaalt, is bijvoorbeeld een vergoeding voor de dienst van het uitlenen. Ook kan de kredietaanbieder die een bedrag uitleent, dat bedrag zelf niet meer gebruiken – de rente verzekert de kredietverstrekker van een gedeeltelijke terugbetaling en dient als een soort verzekering van afbetaling.

Wat is rente?

Rente is een ander woord voor het bedrag dat iemand die geld uitleent, ontvangt als betaling voor het feit dat die lening wordt verstrekt. Degene die leent, betaalt dus niet alleen uiteindelijk de lening terug aan de uitlener, maar betaalt de uitlener ook wat extra omdat deze geld heeft uitgeleend. Het is een vergoeding voor de dienst van het uitlenen.

Wat betaal ik per maand aan een lening?

Dat hangt af van wat voor soort lening je hebt, om wat voor bedragen het gaat en wat de bijbehorende rente is. Bij een persoonlijk krediet staat de rente bijvoorbeeld vast, en los je maandelijks een vast tarief af. Maar bij een Doorlopend Krediet is de rente variabel – deze kan dus stijgen of dalen. Wil je weten wat je per maand zou betalen bij de lening die je voor ogen hebt? Vraag dan om een vrijblijvend voorstel.

Hoeveel rente betaal ik bij een lening?

Omdat we samenwerken met bijna alle banken, kunnen we je heel voordelige rentetarieven bieden. De meest scherpe rentes op basis van de allerstrengste criteria, staan in ons renteoverzicht; een persoonlijke lening is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf 4,1% rente! Welke rente voor jouw situatie geldt, hangt onder meer af van het loopbedrag en de leenvorm. Wil je precies weten wat jouw rente zou zijn? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Al 1068 beoordelingen van tevreden klanten

Klanten geven ons gemiddeld een 9,2 op klantenvertellen.nl

“Top service”

Binnen 24 uur alles voor elkaar. Helder, vakkundig en zeker aan te bevelen. Verdiend meer sterren dan ik hier kan geven.

Top service
“Snel geregeld”

Na een prettig eerste telefonisch contact werd er snel gehandeld op onze aanvraag. Je wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag. En er werd gelijk contact opgenomen toen de goedkeuring er was.

Snel geregeld
“Super snelle service!”

Door een fantastische medewerker van A-Krediet de lening super snel afgesloten. Bedankt!!

Super snelle service!
“Completely satisfied”

All the persons I had contact with are very friendly, serious and professional. Great team!

Completely satisfied

Rente vergelijken

Vergelijk onze altijd lage rentetarieven bij diverse aanbieders!

KredietverstrekkerRenteMaandlastenKostenAanvragen
defam3,624829.731
interbank3,724929.871
nationale-nederlanden3,825030.010
qander3,925130.150
bnp-paribas-personal-finance4,125430.431
abn-amro4,225530.572
ing-bank5,126631.860
  • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product.
  • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden.
  • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
  • De minimale rente is 3,4% en de wettelijke maximale rente is 14%.
  • Laatst gecontroleerd op 21 september 2021.

Telefonisch bereikbaar

Adres

Openingstijden

  • ma t/m vr — 09:00 tot 17:30
  • za & zo — gesloten
  • Online — 24/7