Is de waarde van je woning momenteel lager dan de hypotheek die op je huis ligt? Dan blijft er bij verkoop een bedrag overblijft wat je moet bijbetalen – dat je vaak niet mag meefinancieren in een nieuwe hypotheek bij verhuizing. Restschuldfinanciering is dan een goede optie. Hiermee leen je met een vaste rente en vaste looptijd een bedrag om de restschuld af te betalen.

Kosten Restschuldfinanciering

Met een Restschuldfinanciering kun je een bedrag lenen tussen de € 15.000 en € 50.000. De hoogte van de lening waarvoor je in aanmerking komt, wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie. De hoogte van het maandbedrag hangt af van het geleende bedrag, het vaste rentetafief en het aantal maanden waarin de lening volledig wordt terugbetaald.

Aflossen Restschuldfinanciering

Een Restschuldfinanciering los je af in maandelijkse termijnen – een vast bedraf waarmee je een deel van de lening oplost en de (vaste) rente betaalt. In die termijnen zitten zowel de aflossing als de bijbehorende variabele rente. Voorafgaand aan het afsluiten van de lening bespreek je in hoeveel tijd je de lening wilt terugbetalen. Zo weet je precies welk bedrag je leent, welk maandbedrag daarbij afgelost moet worden en wanneer de lening volledig terugbetaald is. Een transparante afspraak, zonder verrassingen. Wil je de lening eerder aflossen dan afgesproken? Extra aflossen is toegestaan, maar daar zitten wel kosten aan verbonden.

Aanvragen

Het aanvragen van een restschuldfinanciering bij A-Krediet is eenvoudig, je vult gewoon ons aanvraagformulier in. Na ontvangst bekijken wij direct of je in aanmerking komt voor een restschuldfinancering en of deze optimaal bij jouw situatie past – soms past bijvoorbeeld een doorlopend krediet of persoonlijke lening beter bij je situatie. A-Krediet berekent ook wat je maximaal zou kunnen lenen, waarbij we zorgen voor het beste voorstel van de bank. Meestal ontvang je op werkdagen binnen 24 uur van ons een reactie. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, of bel snel 0318 – 452 452!