Heb je een lening? Dan moet je deze meestal in maandelijkse termijnen afbetalen. Als je de lening samen met je partner afsluit, ben je beiden aansprakelijk voor het netjes op tijd voldoen van die betalingen. In het tragische geval dat je partner zou komen te overlijden, kan dit voor financiële problemen zorgen. Je hebt op zo’n moment immers wel andere prioriteiten en zaken aan je hoofd dat het regelen van je maandtermijnen. Daarom kun je kiezen voor het verzekeren van een overlijden.

Het verzekeren van overlijden

Het verzekeren van overlijden kan je een hoop tijd en ellende besparen. Natuurlijk dien je als nabestaande wel de verzekeraar (en kredietmaatschappij) in te lichten en zul je een overlijdensakte aan moeten tonen. De verzekeringsmaatschappij neemt dan je claim in behandeling en gaat normaliter over tot uitkering. Heb je gekozen voor een overlijdensrisicoverzekering die de gehele lening dekt? Dan zal de verzekeraar het openstaand saldo overmaken naar de kredietmaatschappij.

Als je hebt gekozen voor een overlijdensrisicoverzekering die de lening voor een gedeelte dekt, dan zal de verzekeraar dat bedrag overmaken(, ténzij het openstaande saldo lager is dan de dekking).

Als er wel een restsaldo overblijft en je de huidige maandtermijn vrij hoog vindt, dan is het raadzaam om de mogelijkheid te bekijken om je kredietlimiet te verlagen. Daarmee daalt namelijk ook je maandtermijn.

Risico bij overlijden voor nabestaanden

Wanneer er geen partner is of beide contractanten komen te overlijden, dan zullen hun nabestaanden de mogelijkheid hebben om de erfenis te aanvaarden. Stel dat je kinderen de erfenis direct aanvaarden, dan nemen zij de door jou ontstane schuld ook over. Je kinderen hebben dus door het aanvaarden van de erfenis er een financiering bij.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering voor het (gedeeltelijk) opvangen van een lening is normaal een soepel proces. Doorgaans staan er een paar vragen op het certificaat en 95% van onze aanvragen worden dan ook geaccepteerd bij de verzekeraar.

Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten en daarmee het risico bij overlijden voor je nabestaanden verzekeren? Bel dan naar 0318 – 452 452 of vul ons contactformulier in. We helpen je graag!