Let op! Geld lenen kost geld

Overstappen van bank doen we liever niet

Het blijkt dat de meeste Nederlanders niet graag van bank wisselen. Een echt gegronde reden hebben ze vaak niet, veel verder dan ‘het kost te veel tijd alles uit te zoeken’, komt men niet. Toch kan het handig zijn hier over na te denken. Hoewel er wettelijke regels zijn, hebben banken toch vaak verschillende maatstaven.…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Overstappen van bank doen we liever niet

Datum

Het blijkt dat de meeste Nederlanders niet graag van bank wisselen. Een echt gegronde reden hebben ze vaak niet, veel verder dan ‘het kost te veel tijd alles uit te zoeken’, komt men niet. Toch kan het handig zijn hier over na te denken.

Hoewel er wettelijke regels zijn, hebben banken toch vaak verschillende maatstaven. Bijvoorbeeld de rente op je betaalrekening, of de kosten van de betaalrekening, deze laatste kunnen variëren van 18 euro tot zo’n 40 euro per jaar.

Ook de kosten van een creditcard lopen uiteen van bank tot bank. En mocht je rood staan, of zelfs regelmatig rood staan, dan is het goed om te weten welke rente er berekend wordt, percentages van 10% zijn geen uitzondering wat rood staan duurder maakt als een geld lening.

Hoe gebruiksvriendelijk is bijvoorbeeld de app die je moet gebruiken om digitaal te kunnen bankieren; een vingerafdruk is voor de één superhandig, terwijl de ander juist graag een paar cijfertjes wil onthouden.

Een ander punt – waar mensen vaak niet over nadenken – is dat jouw spaargeld bij de banken belegd wordt. Mocht je er in geïnteresseerd zijn dan is het fijn om te weten waarin ze beleggen. Want wellicht zijn de tabaks- en/of wapenindustrie niet takken waar jij je spaargeld graag in belegt, maar wil je wel graag beleggen in de farmaceutische industrie. Neem daarom gewoon contact op met je financieel adviseur. Hij kan je alles uitleggen over de vragen die je graag beantwoord ziet. En wie weet kun je met zijn hulp een voor jou geschikte bank vinden… of kom je erachter dat je goed zit bij je eigen bank!

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576