Let op! Geld lenen kost geld

Rood staan vaak duurder als lenen

Het kan gebeuren, u staat rood. Wanneer u deze roodstand op korte termijn inlost is er weinig aan de hand. Staat u echter voor een langere periode rood – om welke reden dan ook – dan kunnen de kosten al snel behoorlijk oplopen. Een lening is in dergelijke gevallen vaak een goedkoper alternatief. Wat veel…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Rood staan vaak duurder als lenen

Datum

Het kan gebeuren, u staat rood. Wanneer u deze roodstand op korte termijn inlost is er weinig aan de hand. Staat u echter voor een langere periode rood – om welke reden dan ook – dan kunnen de kosten al snel behoorlijk oplopen.

Een lening is in dergelijke gevallen vaak een goedkoper alternatief.

Wat veel consumenten niet weten is welke rentes de banken en creditcard maatschappijen rekenen op een roodstand.

De gemiddelde Nederlandse consument verwacht een rente van ongeveer 6% op een roodstand, niets is minder waar.

Nederlandse banken rekenen rentes vanaf 12% rente per jaar, oplopend tot 15% rente per jaar op een roodstand.

Ook Creditcard maatschappijen rekenen torenhoge rentes. De rente op een roodstand van een creditcard begint vaak al bij 1% rente per maand, wat een rente van 12% per jaar inhoudt. In veel gevallen valt de rente nog hoger uit.

Als u zich dan bedenkt dat u al een lening af kunt sluiten met voordelige rentes vanaf 4,5% dan betekend dit dat u met een lening behoorlijk kunt besparen op een rood stand.

Heeft u momenteel een roodstand? Neem dan gerust contact op met A-Krediet. Onze adviseurs kijken graag samen met u naar uw situatie. Kunt u besparen, helpen wij u hier graag bij.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576