Let op! Geld lenen kost geld

Gaat het doorlopend krediet verdwijnen?

De persoonlijke lening is populair, populairder als het andere bekende leenproduct het doorlopend krediet. Daar waar het doorlopend krediet jaren lang gold als hét leenproduct op de markt van consumptieve kredietverlening, is de persoonlijke lening de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Daar waar consumenten jaren geleden vaker een krediet afsloten voor extra financiële ruimte,…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Gaat het doorlopend krediet verdwijnen?

Datum

De persoonlijke lening is populair, populairder als het andere bekende leenproduct het doorlopend krediet. Daar waar het doorlopend krediet jaren lang gold als hét leenproduct op de markt van consumptieve kredietverlening, is de persoonlijke lening de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit.

Daar waar consumenten jaren geleden vaker een krediet afsloten voor extra financiële ruimte, worden er steeds meer leningen versterkt voor specifieke groepen en specifieke leendoelen.

Zo berichtten we eerder al over “de persoonlijkste seniorenlening” van onze partner BNP Paribas Personal Finance – een persoonlijke lening op maat gemaakt voor senioren. Ook zijn er persoonlijke leningen voor consumenten met een eigen woning.

Toezicht AFM

Een andere belangrijke reden voor het teruglopen van de populariteit van het doorlopend krediet is het (nieuwe) beleid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Simpel gezegd vindt de AFM een persoonlijke lening in veel gevallen een geschikter product als een doorlopend krediet. De hoofdreden hiervoor is het feit dat een persoonlijke lening wordt afgelost, terwijl het afgeloste bedrag bij een doorlopend krediet opnieuw opgenomen kan worden.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

Heb je zelf een doorlopend krediet lopen en ben je benieuwd of deze overgesloten kan worden naar een voordeligere persoonlijke lening? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Onze leenexperts kijken dan voor jou naar de mogelijkheden.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576