Let op! Geld lenen kost geld

Een op 7 Nederlanders heeft een betaalprobleem

Bijna de helft van deze mensen kan hier niet goed van slapen. Bovenaan de schuldenlijst staan de rekeningen voor de zorgkosten, althans dat constateert de GGN in haar jaarlijkse onderzoek Zo Betaalt Nederland. Met de elfde editie van het onderzoek wat de GGN uitgegeven heeft laat het inzicht zien in het betaalgedrag van de Nederlandse…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Een op 7 Nederlanders heeft een betaalprobleem

Datum

Bijna de helft van deze mensen kan hier niet goed van slapen. Bovenaan de schuldenlijst staan de rekeningen voor de zorgkosten, althans dat constateert de GGN in haar jaarlijkse onderzoek Zo Betaalt Nederland.

Met de elfde editie van het onderzoek wat de GGN uitgegeven heeft laat het inzicht zien in het betaalgedrag van de Nederlandse consument. Ongeveer 36 procent heeft in het afgelopen jaar een rekening te laat betaald. Het blijkt dat de zorgrekeningen het langst blijven liggen.

Een verontrustend beeld voor in de toekomst

Van de 14 procent met betaalachterstanden heeft ongeveer 3 procent echt grote problemen. GGN-bestuursvoorzitter Henk Keizer noemt dat zeer verontrustend, “dat 34 procent liever niet over de problemen nadenkt vind ik erg zorgwekkend”. Het is dan ook niet zo gek dat het aantal vorderingen vorig jaar met 11 procent steeg ten opzichte van het jaar daarvoor.

Wat GGN verder vertelt in het rapport is dat het aantal vordering van tot jongeren tot 21 jaar sterk stijgt. Keizer pleit dan ook voor budgettraining als een verplicht vak op school. Uit de cijfers blijkt verder dat de meeste jongeren geen betalingsproblemen verwachten.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576