Let op! Geld lenen kost geld

Motor

Geld lenen voor een motor met de slimste motorlening van Nederland.


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

A-Krediet

Geld lenen voor een motor

Nooit meer in de file staan, genieten van de buitenlucht, samen met de vrienden de weg op richting jullie vakantiestek: de vrijheid van motorrijden! Heb je een nieuwe motor op het oog, wil je je huidige motor vervangen of wil je misschien een fijne tweedehandse motor aanschaffen? Daar komen best wat kosten bij kijken. Als je die niet zelf achter de hand hebt, kun je bij ons een motorlening aanvragen! Onze financieringsspecialisten regelen een leenvorm en aflosafspraken die het beste passen bij je wensen en uitgavepatroon. Zodat jij onbezorgd kunt motorrijden!

Een slimme lening voor je motor

Een motor kost je al snel een flink bedrag: van 5000 – 8000 voor een tweedehands model tot misschien wel 30.000 voor een nieuwe motor met een flink vermogen. Over het algemeen geldt: hoe groter de cilinderinhoud, hoe duurder. Niet zo gek dus dat niet iedereen dat zomaar op zijn of haar spaarrekening heeft staan. Wil je graag een motor aanschaffen zonder hier je spaargeld voor te gebruiken, dan heb je vaak twee opties: geld lenen bij een aanbieder zoals A-Krediet die voor jou de meest gunstige lening kan uitzoeken, óf kiezen voor financiering van de motor via de dealer. Dat laatste raden we eigenlijk altijd af, omdat in termijnen afbetalen áltijd duurder is. Voor een Persoonlijke Lening betaal je bijvoorbeeld misschien maar 3,3% rente, terwijl je bij afbetalen in termijnen soms wel 14% rente moet betalen! We helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste keuze.

Wat voor lening past bij een motor?

Stel, je hebt een motor op het oog van 8000 euro. Verder heb je ongeveer 1000 euro nodig voor beschermende kleding en een helm. Op je spaarrekening staat 4000 euro, maar daarvan wil je graag 2000 euro als buffer bewaren voor bijvoorbeeld een kapotte wasmachine, autoproblemen, dat soort zaken. Dat betekent dat je graag 8000+1000-2000=7000 euro (exclusief rente) zou willen lenen. Een Persoonlijke Lening is dan vaak de ideale keuze. Daarbij krijg je een vaste looptijd en aflostermijn per maand, dus je weet precies waar je aan toe bent, en na het afsluiten van de lening ontvang je je leenbedrag in één keer op je rekening. Zo kun je meteen je hele motordroom verwezenlijken. Handig!

Een tweede geschikte optie is een Doorlopend Krediet. Hierbij kun je maandelijks uit een ‘maximaal leenpotje’ bedragen opnemen en aflossen. De rente bij een doorlopend krediet is vaak wat lager dan bij een persoonlijke lening. Maar een persoonlijke lening heeft een vaste loopduur, afgestemd op de gemiddelde levensduur van je motor. Een doorlopend krediet heeft dat niet. Je loopt daarbij het risico dat, stel dat je motor onherstelbaar beschadigd raakt, je met een motorlening zit voor een motor die je niet meer kunt gebruiken.

Waarom is een Persoonlijke Lening zo populair bij aanschaf van een motor?

  1. Omdat je het hele aankoopbedrag dan binnen een paar dagen op je rekening hebt staan
  2. Omdat zowel de rente als de looptijd vast staan: je weet precies wat je lening totaal kost en wanneer je deze hebt afbetaald
  3. Je kunt altijd meer aflossen om sneller je lening af te betalen zónder dat dit je extra geld kost!