Let op! Geld lenen kost geld

Zorgwekkend leengedrag jongeren

Het verschil in betalingsmoraal tussen jongeren en volwassen is groot, blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar betalen gemiddeld gezien hun rekening vaker pas na de betalingstermijn. Maar liefst 58% van de jongeren tegenover 40% van de volwassen. Het leengedrag van jongeren wordt vooral gestimuleerd bij het online shoppen.…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Zorgwekkend leengedrag jongeren

Datum

Het verschil in betalingsmoraal tussen jongeren en volwassen is groot, blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar betalen gemiddeld gezien hun rekening vaker pas na de betalingstermijn. Maar liefst 58% van de jongeren tegenover 40% van de volwassen.

Het leengedrag van jongeren wordt vooral gestimuleerd bij het online shoppen. Daarboven op komt sociale druk (bijvoorbeeld via social media) om uitgaven te doen waar ze het budget niet voor hebben. Dit geldt voor 37% van de ondervraagden tussen de 18 en 24 jaar, en voor 34% van de ondervraagden tussen de 25 en 34 jaar. Het gemak van het uitgeven van geld online zorgt er voor maar liefst 40% van de ondervraagde jongen meer uitgeven als normaal. Daar bovenop blijkt dat 35% van de ondervraagden duurder uit is als de bedoeling was.

Gemak

Onder de Nederlandse ondervraagden (zowel jongeren als volwassenen) blijkt 22% bezorgd over het feit dat het gemak van online shoppen kan leiden tot overconsumptie. Dit is het laagste percentage binnen Europa. Hier geldt dat 31% van de ondervraagden bezorgd is over online shoppen.

Overzicht

In het recent gepubliceerde rapport geeft 28% van de ondervraagden jongeren aan dat zij hun persoonlijke financieel situatie slecht op orde hebben. Hieruit blijkt dat er behoefte is aan betere voorlichting voor het behoeden van schuldenproblematiek.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576