Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de invloed van schulden bij een hypotheek

Zo is het in de meeste gevallen noodzakelijk om eerst de lening af te lossen, voordat je een hypotheek af kunt sluiten. Een lening sluit je af op het moment dat je geld nodig hebt maar dit zelf niet op kunt hoesten. Een consumptief krediet geeft je financieel extra ruimte maar het brengt ook maandelijkse vaste…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Wat is de invloed van schulden bij een hypotheek

Datum

Zo is het in de meeste gevallen noodzakelijk om eerst de lening af te lossen, voordat je een hypotheek af kunt sluiten.

Een lening sluit je af op het moment dat je geld nodig hebt maar dit zelf niet op kunt hoesten. Een consumptief krediet geeft je financieel extra ruimte maar het brengt ook maandelijkse vaste lasten met zich mee. Het betalen van de rente en de aflossing van deze schuld moet natuurlijk wel in jouw financiële plaatje kunnen passen. Wanneer je een hypothecaire lening afsluit zal het consumptief krediet voor een sterke daling van het bedrag wat je kunt lenen met jouw inkomen zorgen. Dit heeft te maken met de last van het krediet welke de hypotheekverstrekker van je inkomen afhaalt. Hierdoor blijft er minder inkomen over om je hypotheeklast te kunnen betalen.

Wanneer je schulden hebt zal de bank aan de hand van een vaste formule bekijken hoeveel invloed de vaste lasten zullen hebben op jouw bestedingsruimte. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt door bijvoorbeeld betalingsachterstanden dan kan de bank eveneens besluiten om je geen hypothecaire lening te willen verstrekken. Het risico is voor de bank dan te groot.

Consumptief krediet

Bij de term consumptief krediet wordt voornamelijk gedacht aan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Vrijwel iedere Nederlander heeft een lening omdat bijvoorbeeld roodstand op de lopende betaalrekening ook onder de omschrijving consumptief krediet valt. Ook uitgestelde betalingen (nu kopen en in 2015 betalen) en leasecontracten zijn vormen van krediet.

BKR registratie

Alle leningen die in Nederland afgesloten worden zullen bij het BKR in Tiel geregistreerd worden. Doordat alle leningen geregistreerd worden kunnen financiële instellingen zoals, de hypotheekverstrekker, dus eenvoudig zien hoeveel openstaande leningen je hebt. Dit is echter niet alleen voor de financiële instellingen in het leven geroepen maar ook om de consument optimaal te beschermen. Hypothecaire leningen worden er niet geregistreerd tenzij er een betalingsachterstand van meer dan 6 maanden is. Een registratie hoeft nog geen probleem te zijn voor het verkrijgen van een hypotheek maar kan wel invloed hebben.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576