Let op! Geld lenen kost geld

VVD pleit voor ondergrens BKR registratie

VVD kamerlid Frans Weekers heeft naar aanleiding van een uitzending van het Tros programma “Kassa” vragen gesteld aan de minister van Financiën. De heer Weekers pleit middels de vragen aan de minister voor een ondergrens bij BKR registraties. De ondergrens, zoals deze volgens Frans Weekers zou kunnen gaan gelden, zou bijvoorbeeld 500 euro bedragen waarmee…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

VVD pleit voor ondergrens BKR registratie

Datum

VVD kamerlid Frans Weekers heeft naar aanleiding van een uitzending van het Tros programma “Kassa” vragen gesteld aan de minister van Financiën. De heer Weekers pleit middels de vragen aan de minister voor een ondergrens bij BKR registraties. De ondergrens, zoals deze volgens Frans Weekers zou kunnen gaan gelden, zou bijvoorbeeld 500 euro bedragen waarmee voor veel mensen een hoop ellende bespaart kan blijven.

Zo zijn er inmiddels tientallen voorbeelden waarbij een klant een telefoonrekening van

€ 90,= vergat te betalen en dit heeft geleid tot een negatieve BKR registratie. Door deze registratie is het vervolgens vrijwel onmogelijk om nog geld te lenen middels een hypotheek of een lening aan te vragen en dit gedurende een periode van maar liefst vijf jaar.

Door een ondergrens in te stellen wordt er mogelijk veel (financiele) ellende bespaart zonder de uiteindelijke essentie van het BKR uit het oog te verliezen, namelijk inzicht te krijgen in het betalingsverloop van een potentiële cliënt en het voorkomen van overkreditering.

Tevens wordt er in dezelfde brief vragen gesteld over persoonsverwisseling op het BKR alsmede het eenvoudiger maken om inzicht te krijgen in de eigen BKR registratie.

Bron: InFinance

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576