Let op! Geld lenen kost geld

Verbouwingslening aftrekbaar na begin verbouwing

Voordat je een verbouwing aan je huis laat doen, wil je eerst weten hoeveel je kunt lenen. Heb je een lening tijdens, of na het onderhoud of de verbouwing afgesloten en heb je de onderhouds- of de verbouwingskosten al gedeeltelijk betaald, dan kan je – mits je de lening binnen zes maanden na het begin…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Verbouwingslening aftrekbaar na begin verbouwing

Datum

Voordat je een verbouwing aan je huis laat doen, wil je eerst weten hoeveel je kunt lenen. Heb je een lening tijdens, of na het onderhoud of de verbouwing afgesloten en heb je de onderhouds- of de verbouwingskosten al gedeeltelijk betaald, dan kan je – mits je de lening binnen zes maanden na het begin van de verbouwing hebt afgesloten – de rente over en de kosten van deze verbouwingslening aftrekken tot het bedrag dat je al hebt betaald.

Voorbeeld

Op 1 februari heb je 25.000 euro betaald voor je verbouwing. Op 1 april sluit je een verbouwingslening af van 75.000 euro. Op 1 september heb je nog geen geld gebruikt van de verbouwingslening. De rente voor de lening zou dan niet meer aftrekbaar zijn. Maar omdat je eerder 25.000 euro betaalde voor de verbouwing, is de rente over 25.000 euro wel aftrekbaar.

Wat zijn onderhouds- en verbouwingskosten?

  • aanleg, onderhoud en inrichting van de tuin
  • vervanging van kozijnen, ramen, deuren, et cetera
  • vloeren die onlosmakelijk met het huis zijn verbonden zoals parket (geen laminaat), plavuizen en grindvloer
  • onderhoudsschilderwerk
  • zonnescherm, buitenkant op maat gemaakt, blijvend aan de woning bevestigd
  • vervanging of verbouw badkamer, keuken, et cetera
  • asbestverwijdering bij verbouw of verbetering
  • zonnepanelen

Maar let wel op: de kosten voor het onderhoud of de verbouwing zelf mogen niet afgetrokken worden. Dus: stel je gaat je keuken verbouwen voor 10.000 euro en je hebt een lening afgesloten voor dat bedrag en je hebt hierover 450 euro rente betaald, dan mag je de betaalde rente van 450 euro aftrekken, maar de verbouwingskosten van 10.000 euro niet.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576