Let op! Geld lenen kost geld

Verbouwen met hypotheek kan duur zijn

De verhoging van je huidige hypotheek of een tweede hypotheek afsluiten zijn populaire manieren om een verbouwing te financieren. De totale kosten die hierbij komen kijken zijn vaak echter hoger dan wanneer er een financiering wordt aangegaan in de vorm van bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dit blijkt uit een recent onderzoek van onderzoeksbureau MoneyView. Door…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Verbouwen met hypotheek kan duur zijn

Datum

De verhoging van je huidige hypotheek of een tweede hypotheek afsluiten zijn populaire manieren om een verbouwing te financieren. De totale kosten die hierbij komen kijken zijn vaak echter hoger dan wanneer er een financiering wordt aangegaan in de vorm van bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dit blijkt uit een recent onderzoek van onderzoeksbureau MoneyView.

Door de langere looptijd van een hypotheek wordt er minder snel afgelost en aan het einde van de rit meer betaald aan hypotheekrente. Hierdoor is de persoonlijke lening vaak voordeliger, ondanks een hogere rente. Daarnaast komen er bij een hypotheek aanvullende kosten kijken als taxatie kosten en de kosten die de notaris in rekening brengt. Tevens zal in veel gevallen de verhouding tussen hypotheekschuld en marktwaarde, de zogenaamde loan to value, negatief worden beïnvloed, waardoor een hypotheekverstrekker een (extra) risico-opslag kan gaan hanteren. Dit doet de hypotheekverstrekker over het volledige hypotheekbedrag en bijvoorbeeld niet alleen over de verbouwingskosten. Zo kan het voorkomen dat een risico-opslag op je hypotheek van bijvoorbeeld 0,4%, bij een hypotheek van € 200.000,-, je per maand € 67,- extra aan rente kost, terwijl je hiervoor nog niets extra hebt geleend. Laat je daarom goed adviseren door de adviseurs van A-Krediet wat voor jou de beste en voordeligste oplossing is.

Populaire leningen

In het onderzoek zijn ook verschillende manieren van consumptief krediet onder de loep genomen. Zo is er gekeken naar de financieringsvorm doorlopend krediet en persoonlijke lening. In de categorie Doorlopend Krediet krijgt o.a. het Huiseigenaar Doorlopend Krediet van kredietverstrekker Defam de maximale score voor de prijsstelling.

In de categorie Persoonlijke Lening scoort o.a. de Persoonlijke Lening van Defam Premium en de Persoonlijke Lening Huiseigenaar van Defam Premium het beste qua prijsstelling. De maximale score voor de voorwaarden gaat in deze categorie naar o.a. de Persoonlijke Lening van BNP Paribas.
Al deze goedscorende producten zijn bij A-Krediet verkrijgbaar, te adviseren en te bemiddelen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576