Let op! Geld lenen kost geld

Valse e-mails CJIB

Op de website van het Bureau Krediet Registratie (BKR) is te lezen dat er momenteel veel e-mails in omloop zijn die zogenaamd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zijn. In deze e-mail wordt gedreigd met een registratie bij het BKR. Dit kan voorkomen worden door de bijgevoegde aanmaning van het CJIB direct te betalen.…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Valse e-mails CJIB

Datum

Op de website van het Bureau Krediet Registratie (BKR) is te lezen dat er momenteel veel e-mails in omloop zijn die zogenaamd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zijn. In deze e-mail wordt gedreigd met een registratie bij het BKR. Dit kan voorkomen worden door de bijgevoegde aanmaning van het CJIB direct te betalen.

Hier is echter niets van waar en betreft dan ook een zogeheten phishing e-mail. Het CJIB is bovendien niet aangesloten bij het BKR. Van een dergelijke registratie is dus nooit sprake.

Wij van A-Krediet willen u dan ook voor nu en voor in de toekomst waarschuwen voor dit soort e-mails. Internetcriminelen worden steeds vindingrijker o.a. in het namaken van e-mails. Wees dus altijd huiverig als u een e-mail krijgt die u niet vertrouwd en neem bij twijfel contact op met de betreffende instantie.

Bron: Bureau Krediet Registratie (BKR).

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576