Let op! Geld lenen kost geld

Vakantiegeld wordt gebruikt voor aflossen schulden

Miljoenen Nederlanders ontvangen in de maand mei vakantiegeld en maar de helft van de bevolking gebruikt vakantiegeld ook daadwerkelijk voor de vakantie. Steeds meer mensen gaan hun vakantiegeld namelijk gebruiken om de schulden af te lossen. Sinds vorig jaar besteedt 22 procent van de Nederlanders minder geld aan vakantie. De belangrijkste oorzaak hiervan wordt de…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Vakantiegeld wordt gebruikt voor aflossen schulden

Datum

Miljoenen Nederlanders ontvangen in de maand mei vakantiegeld en maar de helft van de bevolking gebruikt vakantiegeld ook daadwerkelijk voor de vakantie. Steeds meer mensen gaan hun vakantiegeld namelijk gebruiken om de schulden af te lossen.

Sinds vorig jaar besteedt 22 procent van de Nederlanders minder geld aan vakantie. De belangrijkste oorzaak hiervan wordt de persoonlijke financiële situatie genoemd. Steeds meer mensen hebben minder te besteden of moeten gaan bezuinigen.

De uitgave van vakantiegeld wordt voorzichtig gespendeerd

Tijdens een onderzoek is er gebleken dat een meerderheid van de ondervraagden nog niet weten hoeveel geld ze dit jaar aan vakantie uit zullen gaan geven. Bijna een derde van de ondervraagden weten nu al dat ze niet meer dan een bedrag van ongeveer 1.500 zullen gaan besteden.

Van de Nederlanders die op hun vakantie gaan bezuinigen zal 37 procent zijn vakantiegeld uitgeven aan de vakantie. Maar ook het aflossen van schulden is een zeer populaire besteding bij deze groep. Bijna een kwart van deze mensen zal het vakantiegeld gebruiken om leningen of een doorlopend krediet af te lossen of lopende rekeningen hiermee te betalen.

Het geld wordt daarnaast ook gebruikt om tekorten aan te vullen. Een kleine 20 procent gebruikt het vakantiegeld voor huishoudelijk uitgaven, terwijl 26 procent het geld opzij zet voor het geval dat hun inkomen gaat dalen.

Bijna een derde gaf aan niet van te voren te weten hoeveel geld zij aan de vakantie uiteindelijk kwijt zullen zijn. Een grote meerderheid van 61 procent liet weten wel van te voren een vakantiebegroting te maken. Het wordt dan ook altijd aangeraden om een begroting te maken door grote partijen, zoals het Nibud. Door een begroting te maken zult u altijd financieel goed voorbereid op vakantie gaan.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576