Let op! Geld lenen kost geld

Stabilisering betalingsachterstanden

Uit recente cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR) blijkt dat het aantal mensen met een betalingsachterstand is gestabiliseerd. De vorige meting van het BKR welke dateert uit Juni 2015. Toen kampten 777.767 mensen met een betalingsachterstand. Begin 2016 is dit aantal met slechts 21 gevallen opgelopen naar 777.788 mensen, wat duidt op een stabilisering.…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Stabilisering betalingsachterstanden

Datum

Uit recente cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR) blijkt dat het aantal mensen met een betalingsachterstand is gestabiliseerd.

De vorige meting van het BKR welke dateert uit Juni 2015. Toen kampten 777.767 mensen met een betalingsachterstand. Begin 2016 is dit aantal met slechts 21 gevallen opgelopen naar 777.788 mensen, wat duidt op een stabilisering. Dit is goed nieuws te noemen.

De voorgaande jaren was deze stijging aanzienlijk groter. Om die reden is er dan ook sprake van goed nieuws aldus Peter van den Bosch, algemeen directeur BKR: “De afgelopen jaren stegen de betalingsachterstanden op leningen alleen maar. Deze stabilisatie is dus relatief goed nieuws. Uiteraard vooral voor de consument, maar ook voor kredietverstrekkers en de maatschappij als geheel.

BKR

Volgens het BKR is er sprake van een unieke ontwikkeling ten opzichte van achterstanden bij andere betalingsverplichtingen waar de achterstanden juist stijgen. Er zijn meerdere oorzaken voor deze ontwikkelingen waar de crisis er een van is aldus Van den Bosch: “Consumenten zijn door de economische crisis terughoudender geworden om nieuwe leningen aan te gaan, de zorgplicht vanuit kredietverstrekkers zorgt ervoor dat leningen minder makkelijk worden verstrekt en kredietverstrekkers reiken consumenten in de problemen eerder de helpende hand.

Bron: Bureau Krediet Registratie (BKR).

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576