Let op! Geld lenen kost geld

Sparen naast je af te lossen lening

Sparen is altijd een goed idee. Of je nou een lopende lening hebt of niet, het is altijd verstandig om wat extra geld achter de hand te hebben om een onverwachte uitgave op te vangen. Je weet bijvoorbeeld nooit wanneer je wasmachine of droger het begeeft. Heb je een lopende lening dan is het een…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Sparen naast je af te lossen lening

Datum

Sparen is altijd een goed idee. Of je nou een lopende lening hebt of niet, het is altijd verstandig om wat extra geld achter de hand te hebben om een onverwachte uitgave op te vangen. Je weet bijvoorbeeld nooit wanneer je wasmachine of droger het begeeft. Heb je een lopende lening dan is het een goed idee om je te realiseren dat de combinatie van aflossen op een lening en sparen je waarschijnlijk geld kost.

Spaarrente vs. Leenrente

Als je puur naar de cijfers kijkt dan kost een lening meer als dat je spaarrekening oplevert. De goedkoopste lening op dit moment heeft een rente van 4,1% (de persoonlijke lening), met een beetje geluk beur je 0,4% op je spaarrekening. Met andere woorden: het is verstandiger om extra op je lening af te lossen dan om extra geld te sparen.

Buffers bij een persoonlijke lening

Een fatsoenlijk buffer is natuurlijk wel handig om de eerder genoemde onverwachte uitgaven op te vangen. Heb je een persoonlijke lening en gebruik je al je extra geld om extra af te lossen op je lening en kom je toch voor een onverwachte uitgave te staan, dan zul je weer opnieuw een financiering aan moeten gaan.

Doorlopend krediet als extra financiële ruimte

Een doorlopend krediet biedt in dit geval wellicht uitkomst. In tegenstelling tot een persoonlijke lening kan je bij een doorlopend krediet het afgeloste bedrag ook weer opnemen, indien mogelijk. Hoewel wat extra financiële ruimte op je spaarrekening altijd een goed idee is, biedt een doorlopend krediet ook extra financiële ruimte. Natuurlijk kost het aflossen en opnemen binnen je doorlopend krediet je meer geld als dat je spaarrekening je oplevert, echter de flexibiliteit van het doorlopend krediet kan wel uitkomst bieden als dit nodig is.

Wil jij een lening afsluiten? Bedenk dan goed welke productvorm het beste aansluit bij jouw situatie, eisen en wensen. De ervaren kredietadviseurs van A-Krediet zullen je hier altijd in adviseren zodat jij altijd de juiste lening afsluit

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576