Let op! Geld lenen kost geld

Rood staan nog steeds duur

De afgelopen periode zijn de rentes voor hypotheken en financieringen flink gedaald. Ook de rente op spaarrekeningen is flink gedaald. De rentes op betaalrekeningen en creditcards is echter nog steeds erg hoog. De rentes op roodstand en een krediet op de creditcard is de laatste jaren nauwelijks of niet veranderd.  Volgens banken als ABN Amro,…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Rood staan nog steeds duur

Datum

De afgelopen periode zijn de rentes voor hypotheken en financieringen flink gedaald. Ook de rente op spaarrekeningen is flink gedaald. De rentes op betaalrekeningen en creditcards is echter nog steeds erg hoog. De rentes op roodstand en een krediet op de creditcard is de laatste jaren nauwelijks of niet veranderd. 

Volgens banken als ABN Amro, ING en ASN Bank heeft dit te maken met het feit dat er een groter risico komt kijken bij roodstanden op creditcards als bij bijvoorbeeld een hypotheek, waarbij er sprake is van een onderpand. Bovendien zijn de administratiekosten in verhouding hoger bij het verstrekken van kleinere lening als bij bijvoorbeeld een hypotheek, aldus woordvoerders van de banken.

Persoonlijke Lening

Op een roodstand is een rente van toepassing van gemiddeld 10%, voor creditcards geldt zelfs een rente tot 14%. Dit zijn forse percentages zeker wanneer er over een langere periode sprake is van een schuld. 

Een Persoonlijke Lening is daarom een goed alternatief voor een roodstand of een schuld op je creditcard. Een Persoonlijke Lening van € 5000,- sluit je al af met een rente van 6,7%, hiermee is al gauw honderden euro’s te besparen op de totale schuld.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576