Let op! Geld lenen kost geld

Overwaarde huis steeds vaker gebruikt voor aflossen lening

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten steeds vaker hun consumptieve krediet aflossen met de overwaarde op de woning. Door het oversluiten van de hypotheek komt er extra financiële ruimte vrij om een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet af te lossen. Veel kredietverstrekkers hebben de afgelopen periode het acceptatiebeleid aangepast, zodat hier meer mogelijkheden zijn ontstaan…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Overwaarde huis steeds vaker gebruikt voor aflossen lening

Datum

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten steeds vaker hun consumptieve krediet aflossen met de overwaarde op de woning. Door het oversluiten van de hypotheek komt er extra financiële ruimte vrij om een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet af te lossen. Veel kredietverstrekkers hebben de afgelopen periode het acceptatiebeleid aangepast, zodat hier meer mogelijkheden zijn ontstaan voor consumenten.

Dure kredieten

Ook het verschil in rentetarieven is een mogelijke oorzaak van de stijging van het aantal aflossingen van consumptieve kredieten met de overwaarde op de woning. De rentetarieven bij consumptieve kredieten zijn doorgaans 4 procent of hoger. Tussen 2014 en 2018 is de daling van de rentarieven op consumptieve kredieten achtergebleven ten opzichte van andere financiële producten, als bijvoorbeeld hypotheken. Nu er kansen liggen, grijpen steeds meer consumenten deze.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576