Let op! Geld lenen kost geld

Online shoppen is populair

De Nederlandse consument shop steeds vaker online. Online shops doen het goed. En waarom ook niet? Wat je anno 2018 vandaag besteld is in veel gevallen morgen al in huis. Veel van deze online aankopen worden op afbetaling gedaan Van alle Nederlandse consumenten boven de 12 jaar heeft ruim 76% wel eens online een aankoop…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Online shoppen is populair

Datum

De Nederlandse consument shop steeds vaker online. Online shops doen het goed. En waarom ook niet? Wat je anno 2018 vandaag besteld is in veel gevallen morgen al in huis. Veel van deze online aankopen worden op afbetaling gedaan

Van alle Nederlandse consumenten boven de 12 jaar heeft ruim 76% wel eens online een aankoop gedaan, volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Populaire bestedingsdoelen zijn kleding en sportartikelen, reizen en accommodaties en kaartjes voor evenementen. Niet zo lang geleden was dit wel anders. Slechts 5 jaar geleden was het namelijk nog 64% van de consumenten die wel eens online shopte. Een behoorlijke stijging dus.

Grotere aankopen

Het gemiddelde bedrag wat wordt besteed aan online aankopen is de laatste jaren ook flink gestegen. In 2017 besteedde 25% van de Nederlandse consumenten € 100 tot € 500 aan online shoppen, in de 3 maanden die vooraf gingen aan het onlangs gepresteerde onderzoek van het CBS. Nog eens 8% van de consumenten besteedde in diezelfde periode € 50 of minder aan online shoppen, 15% van de ondervraagden besteedde tussen de € 50 en € 100 en 7% besteedde tussen de € 500 en € 1000. Nog eens 5% van de ondervraagden gaf in deze periode € 1000 of meer uit aan online aankopen.

Nu kopen, achteraf betalen

Kopen op afbetaling is een van de populaire mogelijkheden die een webwinkel biedt. Veel consumenten kiezen er voor om een product nu te kopen, en later in termijnen af te betalen. Dit lijkt handig en voordelig. Zeker bij grote aankopen als bijvoorbeeld een nieuwe TV. Je kunt gelijk gebruik maken van je nieuwe aankoop en je betaalt beetje bij beetje het totale bedrag terug, zonder in een keer een hele som geld te moeten betalen. Wat niet altijd even duidelijk is, is het feit dat de consument met een dergelijke constructie een lening aan gaat. Vaak gaat het om een lening met een hoog rentetarief, waarbij rentes van 12% tot 14% geen uitzondering zijn.

Oversluiten lening

Indien jij een afbetalingsregeling hebt met een (of meerdere) webwinkels dan kan het zinvol zijn om deze leningen over te sluiten naar een voordeligere lening, bijvoorbeeld in de vorm van een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576