Let op! Geld lenen kost geld

Ondanks lage rente blijft rood staan duur

Geld lenen wordt steeds voordeliger dankzij dalende rentes. Toch blijf de hoge rente bij rood staan hoog. Veel consumenten hebben een bankrekening met de mogelijkheid tot rood staan. Veel van hen maken hier gebruik van, soms bedoeld en soms onbedoeld.  Begin 2016 stond Nederland 11 miljard euro in het rood. Veel banken vragen een forse…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Ondanks lage rente blijft rood staan duur

Datum

Geld lenen wordt steeds voordeliger dankzij dalende rentes. Toch blijf de hoge rente bij rood staan hoog.

Veel consumenten hebben een bankrekening met de mogelijkheid tot rood staan. Veel van hen maken hier gebruik van, soms bedoeld en soms onbedoeld.  Begin 2016 stond Nederland 11 miljard euro in het rood. Veel banken vragen een forse rente voor deze roodstand, wel 9 tot 14 procent. Het gaat hier dus om grote bedragen.

Het rentepercentage op deze manier van geld lenen – want rood staan is in principe een vorm van geld lenen – is in de afgelopen jaren amper gedaald. Dit terwijl geld lenen de laatste jaren flink goedkoper is geworden.  Bovendien hebben veel consumenten een slecht beeld van de kosten van rood staan.

Roodstand voorkomen

Het is dan ook raadzaam om een roodstand te voorkomen, om zo extra onnodige kosten te vermijden. Wees daarom altijd alert als het aankomt op de kosten die komen kijken bij een roodstand. Zo blijft u alert:

  • Creëer inzicht in uw inkomsten en uitgaven
  • Haal het  limiet voor roodstand op de rekening naar beneden, of zeg de mogelijkheid in zijn geheel op
  • Controleer en vergelijk de voorwaarden van uw bank m.b.t. roodstand

Doorlopend Krediet

Kunt u om welke reden dan ook niet ontkomen aan een regelmatige roodstand dan kunt u overwegen een Doorlopend Krediet af te sluiten als alternatief op de roodstand. Het Doorlopend Krediet biedt extra bestedingsruimte en is gemakkelijk af te lossen wanneer u extra geld ter beschikking hebt. Bovendien is de rente vele malen lager als op een roodstand. Ter illustratie: de rente op een Doorlopend Krediet begint momenteel al bij 4,4% (afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de hoogte van het leenbedrag en de looptijd van de lening)

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576