Let op! Geld lenen kost geld

Nederlander sparen om leningen af te lossen

Daarnaast blijkt dat 78 procent van de Nederlanders tegelijkertijd geld leent en spaart. In 74 procent van deze gevallen leent men voor een ander doel geld, dan waarvoor het geld wordt gespaard. Bijna driekwart van de consumenten met een lening willen juist geld sparen om deze lening af te kunnen lossen. De meest voorkomende reden…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Nederlander sparen om leningen af te lossen

Datum

Daarnaast blijkt dat 78 procent van de Nederlanders tegelijkertijd geld leent en spaart.

In 74 procent van deze gevallen leent men voor een ander doel geld, dan waarvoor het geld wordt gespaard. Bijna driekwart van de consumenten met een lening willen juist geld sparen om deze lening af te kunnen lossen. De meest voorkomende reden van Nederlanders om geld te lenen is om een woning te verbeteren, een auto te kopen of om de kinderen te laten studeren.

Nederlanders geven de voorkeur aan vooraf sparen

Uit het onderzoek is ook voortgekomen dat de Nederlanders een voorkeur hebben aan vooraf geld te sparen in plaats van geld te lenen. Spaardoelen zijn namelijk heilig voor de Nederlanders. Zo sparen bijvoorbeeld veel ouders al vanaf de geboorte voor hun kinderen.

Maar ook voor situaties waar plotseling geld voor nodig is, wordt ook steeds meer gespaard. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een autoreparatie of een wasmachine die dringend vervangen moet worden. Het spaarpotje voor de kinderen wordt hiervoor zelden aangesproken en daarom worden er vaak meerdere potjes gemaakt. Er wordt zelfs sneller naar een lening geneigd, dan dat het spaarpotje voor de kinderen gebruikt wordt.

Driekwart van de Nederlanders spaart geld om een schuld of een lening af te lossen. Daarnaast lost slechts 8 procent van de Nederlanders een bestaande lening af met een nieuwe en voordeligere lening. Verder blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders liever sparen voor een aankoop, dan dat ze daarvoor geld lenen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576