Let op! Geld lenen kost geld

Nederlander lig niet wakker van woekerpolis

Een groot gedeelte van de Nederlanders zegt zich op financieel gebied niet direct zorgen te maken over de gevolgen van de zogenaamde “woekerpolis”. Dit is een fors ander beeld dan de media tot nu toe heeft doen geloven en de aandacht die zij aan dit onderwerp heeft besteed en de indruk de zij hierbij wekken. Zo zegt de…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Nederlander lig niet wakker van woekerpolis

Datum

Een groot gedeelte van de Nederlanders zegt zich op financieel gebied niet direct zorgen te maken over de gevolgen van de zogenaamde “woekerpolis”. Dit is een fors ander beeld dan de media tot nu toe heeft doen geloven en de aandacht die zij aan dit onderwerp heeft besteed en de indruk de zij hierbij wekken. Zo zegt de Nederlander zicht niet direct zorgen te maken over de kosten in deze beleggingsverzekeringen.

Het meest onzeker is de gemiddelde Nederlander over het verdwijnen of maximaliseren van de hypotheekrenteaftrek en een dreigend pensioengat.

De top 5 van grootste zorgenkindjes ziet er als volgt uit:

  1. Hypotheekrenteaftrek
  2. Pensioengat
  3. Recessie in de VS
  4. Opslagen vanwege ongezonde levensstijl
  5. Ingehouden kosten van beleggingsverzekeringen

Het onderzoek is door Cardif gehouden onder 1060 Nederlanders. Volgens Cardif laat de uitslag zien dat de aspecten die direct invloed hebben op de vaste lasten van het individu de meeste impact hebben op de toekomstverwachting.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576