Let op! Geld lenen kost geld.

Na Interbank stopt Nationale-Nederlanden nu ook met leningen

Nationale-Nederlanden, een grote Nederlandse financiële dienstverlener, is vanaf 8 maart 2023 gestopt met het aanbieden van consumptief krediet.

Datum

Auteur

Nationale-Nederlanden, een grote Nederlandse financiële dienstverlener, is vanaf 8 maart 2023 gestopt met het aanbieden van consumptief krediet – ofwel, leningen voor privégebruik. Als je al een lening hebt lopen bij Nationale-Nederlanden, loopt deze gewoon door zonder wijzigingen. Je kunt er echter geen nieuwe leningen meer afsluiten. Nationale-Nederlanden is niet de eerste grote partij die met consumptief krediet stopt; Interbank deed vorig jaar hetzelfde. Waarom stoppen deze bekende aanbieders met het verstrekken van leningen? En wat betekent dit voor jou?

“Vanwege gewijzigde marktomstandigheden stopt Nationale-Nederlanden Bank per 8 maart met het aanbieden van Consumptief Krediet. Voor klanten met een lopend krediet heeft dit geen gevolgen.”, dit staat op de website van Nationale-Nederlanden. Interbank, een van de grootste intermediaire aanbieders van consumentenleningen in Nederland,stopte vorig jaar ook met het aanbieden van met consumptief krediet. Twee financiële ondernemingen zijn nu dus de markt van persoonlijke leningen uitgestapt. Waar ligt dit aan?

Interbank is onderdeel van de Franse Crédit Agricole Group. Dit moederbedrijf probeerde al twee jaar het deel van Interbank dat over het consumentenkrediet in Nederland ging te verkopen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk gaf De Nederlandsche Bank (DNB) daarom Crédit Agricole, bij gebrek aan verkoop, toestemming om dit onderdeel gewoon stop te zetten. Nationale-Nederlanden geeft als reden om te stoppen met haar consumentenleningen aan dat de vraag naar deze leningen afneemt, en dit onderdeel van haar dienstverlening daarom minder interessant wordt.

Invloed inflatie op leengedrag

De uitleg van Nationale-Nederlanden ligt in lijn met de maatschappelijke economische ontwikkelingen rondom de inflatie. Die is (niet alleen) in Nederland nog steeds hoog: we betalen momenteel ruim 8 procent meer voor onze spullen en diensten dan we vorig jaar rond deze tijd deden. Omdat die inflatie nu al lang hoog blijft, heeft de Europese Centrale Bank al een paar keer de rentetarieven verhoogt. Zo wordt geld namelijk duurder, waardoor bedrijven en consumenten wat minder gaan uitgeven en meer gaan sparen. Dit zorgt ervoor dat de economie langzaam weer wat afkoelt, en daardoor (hopelijk) de inflatie meedaalt.

De inflatie en stijgende rentes zorgen er dus in theorie inderdaad voor dat mensen wat meer gaan sparen, en vaak wat minder geld lenen. Geld uitlenen wordt voor financiële dienstverleners tegelijkertijd duurder, omdat het geld dat zij elders moeten inkopen voor leningen óók tegen die hogere rentetarieven wordt verhandeld. Al deze ontwikkelingen kunnen bijgedragen hebben aan de keuze van Nationale-Nederlanden en Interbank om met dit deel van hun werkzaamheden te stoppen.

Wat verandert er voor de consument?

Wat betekent dit alles nu voor jou, als consument? Als je geen lening bij Interbank of Nationale-Nederlanden hebt lopen, eigenlijk niet zoveel. Er zijn nog voldoende erkende financiële dienstverleners op de markt waarbij je nog steeds voordelig én veilig een lening kunt afsluiten. A-Krediet werkt bijvoorbeeld al 15 jaar in deze markt, waardoor we een groot, betrouwbaar netwerk op hebben gebouwd van erkende kredietverstrekkers. We zoeken binnen dit netwerk voor jou de lening uit die het beste past bij jouw situatie, tegen de beste voorwaarden. En verandert je situatie na verloop van tijd? Dan helpen we je met het uitzoeken van de volgende stap, zoals het oversluiten naar een partij met een meer voordelige rente, zonder in te leveren op betrouwbaarheid!

Over oversluiten gesproken – als je wél een lening hebt lopen bij Nationale-Nederlanden of Interbank, kan het zinvol zijn om te onderzoeken of het je voordelen biedt als je deze oversluit. Interbank en Nationale-Nederlanden bieden voor hun lopende leningen namelijk geen verhogingen of omzettingen meer aan. Hierdoor kun je misschien besparingen mislopen. We kunnen je hierbij adviseren en helpen bij het oversluiten naar een nieuwe aanbieder.

Veilig en voordelig lenen bij A-Krediet

Alle informatie online snel te vinden en tóch persoonlijke service van een financieel expert die echt naar je luistert: dat is A-Krediet. We vinden het belangrijk dat je alleen een lening, hypotheek of verzekering afsluit als deze bij jou en je wensen past. Daarom nemen we je graag het zoekwerk uit handen, en kijken we in ons uitgebreide netwerk naar de beste mogelijkheden. Die leggen we vervolgens aan je voor. Zo betaal je nooit teveel, kies je altijd voor veiligheid, én bespaar je jezelf veel tijd! Meer weten? Kijk op onze website of vraag om een vrijblijvende offerte. Je ontvangt meestal binnen één werkdag bericht!

Begin je aanvraag

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

Rente 7,1%
Maandbedrag € 581
Looptijd 120 mnd