Let op! Geld lenen kost geld

Minder makkelijk op krediet kopen bij webwinkel

Het klinkt aantrekkelijk: nu kopen, later betalen. Deze manier van geld lenen zorgt echter voor teveel betalingsachterstanden, aldus minister Wopke Hoekstra van Financiën. Uit onderzoek blijkt dat er in 34% van de gevallen problemen optreden bij het terugbetalen van een dergelijk krediet bij webshops. Het gaat hierbij om doorlopende kredieten met relatief lange looptijden en…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Minder makkelijk op krediet kopen bij webwinkel

Datum

Het klinkt aantrekkelijk: nu kopen, later betalen. Deze manier van geld lenen zorgt echter voor teveel betalingsachterstanden, aldus minister Wopke Hoekstra van Financiën. Uit onderzoek blijkt dat er in 34% van de gevallen problemen optreden bij het terugbetalen van een dergelijk krediet bij webshops. Het gaat hierbij om doorlopende kredieten met relatief lange looptijden en forse rentes tot wel 14%.

De minister stelt dat aanbieders van deze zogeheten verzendhuiskredieten er voor moeten zorgen dat de klant een lening en looptijd krijgt die past bij de levensduur van het aangeschafte product.

In de huidige situatie wordt dit volgens de minister niet goed genoeg gedaan, en hij verwacht van de sector dan ook stappen om de betalingsachterstanden van deze kredieten bij webshops flink terug te dringen. Wanneer er onvoldoende gehoor wordt gegeven aan deze wens, overweegt de minister extra maatregelen om deze problematische schulden tegen te gaan.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576