Let op! Geld lenen kost geld

Minder lenen voor eigenwoningbezitters met modaal inkomen

Een recent voorstel van de AFM zal het voor huisbezitters met een modaal inkomen erg lastig maken om nog een lening te krijgen. Zoals het voorstel er nu ligt zouden deze huishoudens slecht zeer beperkt geld kunnen lenen. Dat zegt Martin Aalders, voorzitter van de VFN, in een interview met De Telegraaf. Volgens Aalders heeft het…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Minder lenen voor eigenwoningbezitters met modaal inkomen

Datum

Een recent voorstel van de AFM zal het voor huisbezitters met een modaal inkomen erg lastig maken om nog een lening te krijgen. Zoals het voorstel er nu ligt zouden deze huishoudens slecht zeer beperkt geld kunnen lenen.

Dat zegt Martin Aalders, voorzitter van de VFN, in een interview met De Telegraaf. Volgens Aalders heeft het nieuwe plan als gevolg dat huiseigenaren met een inkomen lager dan € 40.000,= vrijwel nergens meer een lening kunnen aanvragen. Om een bedrag van bijvoorbeeld € 10.000 te lenen zou er in dit geval ruim

€ 40.000,= aan inkomen nodig zijn, veel meer dan volgens de huidige richtlijnen het geval is.

De VFN voorman denkt dat de regelgeving behoorlijke negatieve gevolgen zal hebben op de pril herstellende economie. Daarnaast blijkt dat juist de eigenwoningbezitters vaak veel beter in staat zijn om een lening financieel te dragen dan bijvoorbeeld mensen met een huurwoning.

De AFM geeft echter aan dat zij de regelgeving in willen voeren ter bescherming van de consument. Binnenkort wordt duidelijk of de plannen in een nieuwe wet worden vastgelegd.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576