Let op! Geld lenen kost geld

Minder huizen verkocht door lagere NHG

Hierdoor mag de maximale koopsom van je nieuwe woning 250.000 euro zijn om voor NHG in aanmerking te komen. Het Economisch Bureau van ABN Amro verwacht dat er door de verlaging van de NHG grens op korte termijn minder woningen verkocht gaan worden. Zij denken dat dit komt omdat mensen minder risico willen lopen om met een restschuld te…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Minder huizen verkocht door lagere NHG

Datum

Hierdoor mag de maximale koopsom van je nieuwe woning 250.000 euro zijn om voor NHG in aanmerking te komen.

Het Economisch Bureau van ABN Amro verwacht dat er door de verlaging van de NHG grens op korte termijn minder woningen verkocht gaan worden. Zij denken dat dit komt omdat mensen minder risico willen lopen om met een restschuld te blijven zitten. Daarom zullen huizenkopers eerder goedkopere woningen kopen dan in eerste instantie gepland.

Verhoging NHG geleidelijk afgebouwd

In 2009 was de NHG-grens flink verhoogd naar 350.000 euro met de afspraak dat dit vanaf 2012 weer geleidelijk zou dalen. In 2016 wordt de NHG grens voor de laatste keer verlaagd naar 225.000 euro. Hierna zal de grens worden gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs.

Wil je graag verhuizen?

Heb je toevallig een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie die hoger is dan de NHG grens van nu? Wanneer je na 1 juli gaat verhuizen dan kan dit uiteraard gevolgen hebben voor je hypotheek. Wanneer je meer informatie wilt, dan is het verstandig om je te laten informeren door de hypotheekadviseurs van A-Krediet.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576