Let op! Geld lenen kost geld

Minder Doorlopende Kredieten

Het flexibile Doorlopend Krediet is aan het verdwijnen. Hier in plaats voor komt de Persoonlijke Lening. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder aanbieders. In 2009 was het Doorlopend Krediet het meest populaire leenproduct. Er waren toen maarliefst 44 Doorlopende Kredieten op de markt, tegenover 26 Persoonlijke Leningen. Anno 2020 ziet de markt er heel…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Minder Doorlopende Kredieten

Datum

Het flexibile Doorlopend Krediet is aan het verdwijnen. Hier in plaats voor komt de Persoonlijke Lening. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder aanbieders. In 2009 was het Doorlopend Krediet het meest populaire leenproduct. Er waren toen maarliefst 44 Doorlopende Kredieten op de markt, tegenover 26 Persoonlijke Leningen. Anno 2020 ziet de markt er heel anders uit met “slechts” 11 Doorlopende Kredieten en 41 Persoonlijke Leningen.

Het aanbod van Doorlopende Kredieten is de afgelopen jaren flink gedaald. Met name vanaf 2018 gaat het snel en verdwijnt het Doorlopend Krediet in rap tempo ten faveure van de Persoonlijke Lening. Hiermee geeft de branche gehoor aan de oproep van de AFM om niet langer meer geld te lenen als nodig. Nieuwe spelers op de markt bieden enkel nog Persoonlijke Leningen aan.

Huiseigenaren, senioren en zelfstandigen

In de periode van 2017 tot 2020 zijn er in totaal 18 nieuwe Persoonlijke Leningen op de markt gekomen. Een groot deel hiervan (80%) is gericht op een heel specifieke doelgroep. Zo zijn er Persoonlijke Leningen op de markt gekomen specifiek voor huiseigenaren. Veel consumenten willen verbouwen, verduurzamen of de lening willen gebruiken voor een restschuld. Maarliefst 11 van de 19 nieuwe producten zijn gericht op huiseigenaren. Een van deze producten betreft een Persoonlijke Lening voor senioren met een eigen woning. Ook zijn er twee producten specifiek op maat gemaakt voor de aflossing van een restschuld.

Tien van de nieuwe Persoonlijke Leningen kan enkel door een specifieke doelgroep worden afgesloten voor een specifiek bestedingsdoel, zo is er onlangs een Persoonlijke Lening voor zelfstandigen op de markt gekomen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576