Let op! Geld lenen kost geld

Minder betalingsproblemen, maar vaker mannen

Onlangs is de Schulden Monitor verschenen, een nieuw rapport van Stichting BKR. Dit rapport geeft inzicht in het financiële welzijn van Nederlanders als de belangrijkste trends en ontwikkelingen.  De Schulden Monitor geeft een inzicht in het aantal kredieten en betalingsachterstanden welke geregistreerd staan bij het BKR.  Minder betalingsproblemen Sinds eind 2015 is het aantal mensen met…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Minder betalingsproblemen, maar vaker mannen

Datum

Onlangs is de Schulden Monitor verschenen, een nieuw rapport van Stichting BKR. Dit rapport geeft inzicht in het financiële welzijn van Nederlanders als de belangrijkste trends en ontwikkelingen. 

De Schulden Monitor geeft een inzicht in het aantal kredieten en betalingsachterstanden welke geregistreerd staan bij het BKR. 

Minder betalingsproblemen

Sinds eind 2015 is het aantal mensen met betalingsproblemen afgenomen. Waar dit aantal eind 2015 op 800.000 stond, was het aantal eind 2019 700.00. Een flinke daling dus, wat goed nieuws is.

Sinds 2017 is het aantal mensen met betalingsproblemen bovendien stabiel te noemen. 

Mannen vaker in de problemen

Opvallend is dat uit deze data naar bovenkomt dat mannen vaker een betalingsachterstand hebben als vrouwen, een verschil wat blijft groeien. Dit is zeker opvallend gezien het feit dat het aantal mannen en vrouwen met een krediet vrijwel gelijk is.

Daling kredietbedrag

Ook de gemiddelde hoogte van de afgesloten leningen is de afgelopen periode gedaald. Einde 2015 was het gemiddelde kredietbedrag nog € 22.000, einde 2019 is dit nog € 9.000, een flinke daling. Deze daling is deels te verklaren door de registratie van telefoonkredieten, welke vaak lager als € 1.000 zijn. 

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576