Let op! Geld lenen kost geld

Mensen met achterstand op hypotheek flink gedaald

Uit een recent onderzoek van het Bureau Krediet Registratie (BKR) is naar voren gekomen dat mensen met een achterstand op de hypotheek het afgelopen jaar is gedaald. Per 1 april telde Nederland ongeveer 86.000 mensen met een langdurige betalingsachterstand op hun hypotheek. Vorig jaar rond deze tijd telde Nederland nog 98.000 mensen met een langdurige…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Mensen met achterstand op hypotheek flink gedaald

Datum

Uit een recent onderzoek van het Bureau Krediet Registratie (BKR) is naar voren gekomen dat mensen met een achterstand op de hypotheek het afgelopen jaar is gedaald.

Per 1 april telde Nederland ongeveer 86.000 mensen met een langdurige betalingsachterstand op hun hypotheek. Vorig jaar rond deze tijd telde Nederland nog 98.000 mensen met een langdurige achterstand op hun hypotheek. Dit is een daling van 12%, een forse daling dus. De groeiende economie en de afnemende werkloosheid worden als oorzaak gezien van deze daling.

Deze daling is al in 2015 ingezet. “In juli 2015 bereikten de betalingsprobleem op de hypotheek een maximum”, aldus Peter van den Bosch, algemeen directeur bij Stichting BKR. “Er zaten toen ruim 113.000 mensen in de problemen. Gelukkig is dat aantal de laatste jaren flink afgenomen.”

Blijvende afname

Het BKR voorspelt dat het aantal betalingsachterstanden op de hypotheek de komende tijd af blijft nemen. De overheid heeft bovendien maatregelen genomen om deze daling te stimuleren. Een voorbeeld van een dergelijke maatregel is het feit dat hypotheekaanvragers niet meer kunnen lenen als de waarde van de woning die zij willen kopen. Ook het verlagen van de hypotheekrenteaftrek, waardoor het minder aantrekkelijk wordt om een (te) hoge hypotheek af te sluiten, wordt als stimulans gezien.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576