Let op! Geld lenen kost geld

Meer autoleningen en persoonlijke leningen

Er zijn in 2018 meer consumptieve kredieten afgesloten, zowel het aantal als het totaal uitstaand saldo groeide in het jaar 2018


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Meer autoleningen en persoonlijke leningen

Datum

Er zijn in 2018 meer consumptieve kredieten afgesloten, zowel het aantal als het totaal uitstaand saldo groeide in het jaar 2018. Met name het aantal autoleningen is fors toegenomen.

Kredietverstrekkers aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) verstrekten in 2018 € 4,2 miljard aan nieuwe consumptieve kredieten. Ten opzichte van het jaar 2017 betekend dit een groei van 6,8%. Met name (particuliere) autoleningen kende een flinke toename, met 8,3% de grootste binnen de diverse vormen van consumptief krediet. Binnen de andere vormen van consumptief krediet is een groei van 5,9% vastgesteld.

Verschuiving Doorlopend Krediet naar Persoonlijke Lening

In totaal bedroeg de som van afgesloten consumptieve kredieten in 2018 € 9,6 miljard. Ten opzichte van het jaar daarvoor (2017) betekend dit een groei van 3,3%. Deze groei bestaat voor het grootste gedeelte uit autoleningen.

Bovendien kan worden vastgesteld dat de consument steeds vaker kiest voor een Persoonlijke Lening in plaats van een Doorlopend Krediet. Maar liefst 78% van de vorig jaar afgesloten kredieten betreft een persoonlijke lening. Vijf jaar geleden was dit aandeel nog 22%.

Zakelijke kredieten

Ook worden er steeds meer zakelijke kredieten afgesloten. Met een totaal van € 650 miljoen is het nieuw verstrekte zakelijk krediet testen met 13,5%. Ook het uitstaande saldo (€ 1,2 miljard) van zakelijke kredieten kende een forse groei (17%).

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576