Let op! Geld lenen kost geld

Mannen lenen meer dan vrouwen

Tijdens dit onderzoek werden 600 Nederlands ondervraagd over hun leengedrag. Bijna de helft van de mannen gaf aan dat ze naast hun hypotheek een extra lening hebben. Daarentegen gaf een kwart van de vrouwen aan dat ze naast de hypotheek een lening hebben. Het geld wat mannen lenen wordt vaak geleend van banken of bij…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Mannen lenen meer dan vrouwen

Datum

Tijdens dit onderzoek werden 600 Nederlands ondervraagd over hun leengedrag. Bijna de helft van de mannen gaf aan dat ze naast hun hypotheek een extra lening hebben. Daarentegen gaf een kwart van de vrouwen aan dat ze naast de hypotheek een lening hebben.

Het geld wat mannen lenen wordt vaak geleend van banken of bij kredietverleners. De meeste mannen maken gebruik van een persoonlijk lening of doorlopend krediet. Vrouwen lenen liever geld van vrienden of familie en proberen juist het lenen bij kredietverleners en banken te voorkomen.

Ongeveer 40 procent van alle Nederlanders heeft wel eens geld geleend. Bijna tweederde van die leningen worden afgesloten bij een bank of een kredietverlener. Eénderde van deze leningen worden weer verstrekt door familie of vrienden. Ten opzichte van vorig jaar is het percentage wat leent van familie en vrienden afgenomen. Dat terwijl het percentage dat leent bij banken en kredietverleners juist groter is geworden.

Waarom lenen manen meer dan vrouwen?

Dit is natuurlijk voor veel mensen de hamvraag, maar naast het feit dat mannen meer lenen, hebben mannen ook minder moeite mee om rood te staan op de bankrekening. Bijna een derde van de mannen maakt volgens het onderzoek gebruik van de mogelijkheid om rood te kunnen staan. Bij vrouwen ligt dit een stuk lager, want ongeveer een kwart van de vrouwen maakt maar gebruik van de mogelijkheid om rood te staan.

In het onderzoek kwam ook naar voren dat creditcards en kredietvormen zoals doorlopend krediet meer in trek zijn bij mannen dan bij vrouwen. Mannen zijn dan ook vaker in het bezit van een creditcard dan vrouwen. Daarnaast maken ze ook vaker gebruik van een doorlopend krediet om producten of diensten te kunnen bestellen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576