Let op! Geld lenen kost geld

Let op! Bellen kost geld

Onlangs is door minister Dijsselbloem besloten dat telefoonabonnementen waar het toestel “gratis” bij wordt geleverd vanaf heden wordt gezien als een lening. Dit in navolging van de Hoge Raad die vorig jaar al oordeelde dat bij een abonnement een telefoon in feite op afbetaling wordt verkocht. Om die reden is de Wet op het financieel…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Let op! Bellen kost geld

Datum

Onlangs is door minister Dijsselbloem besloten dat telefoonabonnementen waar het toestel “gratis” bij wordt geleverd vanaf heden wordt gezien als een lening. Dit in navolging van de Hoge Raad die vorig jaar al oordeelde dat bij een abonnement een telefoon in feite op afbetaling wordt verkocht.

Om die reden is de Wet op het financieel toezicht van toepassing.

Dit brengt extra regels met zich mee. Dit houdt o.a. in dat de consument moet worden geïnformeerd over de rente die wordt gerekend over de “telefoonlening” wat betekent dat de waarschuwing “Let op, geld lenen kost geld” moet worden vermeld.

Uitzonderingen gelden voor telefoons die minder als 250 euro kosten, of als de klant een aanbetaling doet waardoor de waarde van de “telefoonlening” onder de 250 euro komt te liggen.

Geen uitzondering

De Nederlandse providers, VNO-NCW en het MKB-Nederland hadden de Tweede Kamer gevraagd een uitzondering te maken voor de telecomsector. Dit was echter niet wenselijk aldus minister Dijsselbloem “Hierbij is voor mij relevant dat veel mensen kampen met schulden als gevolg van overkreditering en de aanpak van schulden een belangrijke prioriteit is voor het kabinet.

Bron: NU.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576