Let op! Geld lenen kost geld

Leen en kredietreclames overdag verbieden

Ondanks de zeer recent geïntroduceerde extra waarschuwing bij leenreclames “Geld lenen kost geld” zijn er alweer nieuwe maatregelen omtrent geld lenen onderwerp van discussie in de politiek. CDA en PvdA dienen vandaag een initiatief wetsvoorstel in waarin zij een beperking willen opleggen aan leenreclames.In dit wetsvoorstel willen zij verbieden dat leenreclames mogen worden uitgezonden tussen…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Leen en kredietreclames overdag verbieden

Datum

Ondanks de zeer recent geïntroduceerde extra waarschuwing bij leenreclames “Geld lenen kost geld” zijn er alweer nieuwe maatregelen omtrent geld lenen onderwerp van discussie in de politiek. CDA en PvdA dienen vandaag een initiatief wetsvoorstel in waarin zij een beperking willen opleggen aan leenreclames.In dit wetsvoorstel willen zij verbieden dat leenreclames mogen worden uitgezonden tussen 06:00 uur en 21:00 uur.

Tevens willen deze regeringspartijen een verbod op het verleiden van consumenten voor bepaalde producten zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken, badkamer of auto die met de financiering gekocht zou kunnen worden. Volgens de partijen is hierbij spraken van misleiding.

Liever dan alleen een beperking hadden de partijen een algeheel verbod op kredietreclames gehad echter dit blijkt onmogelijk te verbieden vanwege de vrijheid van meningsuiting. De partijen geven aan met de beperking van de uitzendtijd van kredietreclames, zoals deze momenteel ook voor rookreclames geldt, kwetsbare groepen te willen beschermen tegen verleidelijke reclames. Minister Bos heeft al eerder aangegeven geen voorstander te zijn van het verbieden van leenreclames.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576