Let op! Geld lenen kost geld

Lage rente een risico?

De rentes zijn op dit moment erg laag. Dit is aantrekkelijk wanneer u een hypotheek of een lening af wilt sluiten. Des te lager de rente, des te lager de kosten. Er kleeft echter ook een keerzijde aan deze lage rente. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde hier onlangs voor.


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Lage rente een risico?

Datum

De rentes zijn op dit moment erg laag. Dit is aantrekkelijk wanneer u een hypotheek of een lening af wilt sluiten. Des te lager de rente, des te lager de kosten.

Er kleeft echter ook een keerzijde aan deze lage rente. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde hier onlangs voor.

Variabele rente

Bij een lening in de vorm van een Doorlopend Krediet is er sprake van een variabele rente. Dit houdt in dat de rente met de markt mee daalt (of stijgt).

In de huidige markt is deze rente al 2 jaar aan het zakken. Het is nu dus het ideale moment om een financiering af te sluiten. Wanneer u dit doet, doet u er wel goed aan om rekening te houden met de toekomst. Blijft de rente dalen of gaat deze op een gegeven moment flink stijgen?

Omdat de rente mee daalt en mee stijgt moet u er dus rekening mee houden dan in het geval dat de rente stijgt u in de toekomst ook de financiële lasten van uw lening kan dragen.

Hou er dus altijd rekening mee dat dit kan gebeuren, zo komt u nooit bedrogen uit.

Alternatief

Het alternatief voor een Doorlopend Krediet is de Persoonlijke Lening. Bij een Persoonlijke Lening weet u van te voren wat de looptijd van uw lening is, en hoeveel u per maand gaat betalen. Dit kan omdat de Persoonlijke Lening een vaste rente, looptijd en maandtermijn kent. Met een Persoonlijke Lening weet u dus precies waar u aan toe bent.

Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?

Betekent dit dat u bij voorbaat geen Doorlopend Krediet af moet sluiten? Nee, zeker niet. Beide leenvormen hebben hun voordelen, en beide leenvormen kunnen perfect aansluiten op uw wensen en uw persoonlijke situatie.

Bovendien zullen de adviseurs van A-Krediet u bij het maken van een keuze zo mogelijk van dienst zijn. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en maakt u altijd de juiste keuze en sluit u een lening af die u kunt dragen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de toekomst.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576