Let op! Geld lenen kost geld

Is het aantrekkelijk om in Duitsland geld te lenen

Maar in de praktijk blijkt dat geld lenen in Duitsland vaak veel moeilijker is als in Nederland. De meeste Duitse banken stellen namelijk de eis dat je een Duits woonadres moet hebben. Maar toch is het niet helemaal onmogelijk om geld te kunnen lenen in Duitsland. Waarom zou ik geld lenen in Duitsland? Veel mensen willen…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Is het aantrekkelijk om in Duitsland geld te lenen

Datum

Maar in de praktijk blijkt dat geld lenen in Duitsland vaak veel moeilijker is als in Nederland. De meeste Duitse banken stellen namelijk de eis dat je een Duits woonadres moet hebben. Maar toch is het niet helemaal onmogelijk om geld te kunnen lenen in Duitsland.

Waarom zou ik geld lenen in Duitsland?

Veel mensen willen een lening in Duitsland afsluiten omdat de Duitse banken niet verplicht zijn om een BKR-toetsing te doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat deze banken hier niet na kijken.

De meeste Duitse banken weten wel van het bestaan van het BKR en zullen je vaak vragen om zelf je status daar op te vragen en deze te overleggen. Ook ben je als klant natuurlijk verplicht om eventuele schulden te melden aan de Duitse bank indien zij daar  om vragen. Het grootste voordeel van een Duitse lening is echter dat de rentetarieven een stuk lager liggen dan in Nederland.

Voor Nederlanders kan een Duitse lening zeer interessant zijn wanneer ze een woning willen kopen. De rentetarieven liggen in Duitsland lager dan in Nederland, echter moet je wel rekening houden dat de Duitse banken maximaal 80 procent van de woningwaarde financieren. Je zult dus altijd iets van een eigen vermogen moeten gebruiken als je met een Duitse lening een woning wilt kopen. Lees je dus altijd zo goed mogelijk in over de mogelijkheden die Duitse banken te bieden hebben.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576