Let op! Geld lenen kost geld

Interbank wijzigt koers Doorlopend Krediet

Onze samenwerkende partner Interbank gaat vanaf 1 oktober het roer om gooien voor een grote groep klanten met een doorlopend krediet. Interbank gaat haar klanten met doorlopend krediet met variabele rente overzetten naar een persoonlijke lening. Deze koerswijziging is een onderdeel van een initiatief van het moederbedrijf van Interbank: Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. Dit…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Interbank wijzigt koers Doorlopend Krediet

Datum

Onze samenwerkende partner Interbank gaat vanaf 1 oktober het roer om gooien voor een grote groep klanten met een doorlopend krediet. Interbank gaat haar klanten met doorlopend krediet met variabele rente overzetten naar een persoonlijke lening.

Deze koerswijziging is een onderdeel van een initiatief van het moederbedrijf van Interbank: Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. Dit betreft een initiatief om consumenten te willen helpen aan een schuldenvrije toekomst. Meer aflossen op hun doorlopend krediet is hier ook een maatregel van.

In een brief geeft commercieel directeur bij Interbank – Robert Doornbos – aan dat de bank ontevredenheid heeft vastgesteld bij klanten met een doorlopend krediet. Deze ontevredenheid leidde in het verleden o.a. tot aandacht bij Kassa, een bemiddelingsverbod en enkele Kifid-zaken. “Sommige klanten zijn niet tevreden met de renteontwikkeling van hun doorlopend krediet. Daarbij kan een fors aantal klanten het krediet niet oversluiten naar een ander kredietproduct door hun financiële situatie en aangescherpte regels. Dit vinden wij onwenselijk” aldus Doornbos.

Van doorlopend krediet naar persoonlijke lening

Interbank wil haar klanten graag helpen naar een schuldenvrije toekomst. Hiervoor worden twee maatregelen doorgevoerd. Er bestaat een grote groep klanten met een doorlopend krediet met variabele rente. Deze kredieten worden omgezet naar een persoonlijke lening met een vaste rente en een vaste looptijd. “Het voordeel is dat deze klanten meer zekerheid krijgen, minder rente gaan betalen en meer gaan aflossen”, aldus Doornbos.

Locked up klanten

Een tweede maatregelen geldt voor klanten die in een eerder stadium het doorlopend krediet niet over konden sluiten naar een ander product. Deze klanten krijgen een vergoeding van Interbank. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de betaalde rente, de duur en de hoogte van het doorlopend krediet maar bedraagt in elk geval € 500,-, aldus Interbank. Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op het kredietbedrag wanneer deze wordt omgezet naar een persoonlijke lening.

Maximaal krediet van € 15.000

Voor nieuwe klanten met een doorlopend krediet geldt dat het kredietbedrag voortaan wordt gemaximeerd op € 15.000. De aflossing op het kredietbedrag stijgt bovendien naar 2% van het kredietbedrag per maand. “We willen dat dit product alleen gebruikt wordt door klanten die voor een korte periode flexibiliteit wensen. Voor andere bestedingsdoelen en hogere kredietbedragen bieden we leningen aan met een vaste rente en looptijd.”, aldus Doornbos.

De adviseur

Interbank heeft een speciaal team in het leven geroepen om bestaande klanten te helpen in deze periode. Klanten die hun krediet om willen zetten kunnen zich melden bij de (eigen) financieel adviseur. De adviseur zal samen met de klant de mogelijkheden en oplossingen bespreken en bewerkstelligen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576