Let op! Geld lenen kost geld

Inlossen lening met hypotheek niet zo eenvoudig

Een duur krediet inlossen met voordeliger hypotheek geld, het komt steeds vaker voor en de vraag stijgt. Toch blijkt dit in praktijk niet zo eenvoudig. Niet alle geldverstrekkers bieden mogelijkheden hiervoor, ook niet bij NHG. Het gaat in deze gevallen vaak om leningen die niet altijd zijn gebruikt voor woningverbetering, met rentetarieven van 7% of…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Inlossen lening met hypotheek niet zo eenvoudig

Datum

Een duur krediet inlossen met voordeliger hypotheek geld, het komt steeds vaker voor en de vraag stijgt. Toch blijkt dit in praktijk niet zo eenvoudig. Niet alle geldverstrekkers bieden mogelijkheden hiervoor, ook niet bij NHG.

Het gaat in deze gevallen vaak om leningen die niet altijd zijn gebruikt voor woningverbetering, met rentetarieven van 7% of meer. Aangezien de huidige hypotheekrentes lager liggen, wordt geld uit de hypotheek gezien als interessant alternatief.

NHG

Veel hypotheek verstrekkers – met name partijen die na de crisis actief zijn geworden – volgen het beleid van de NHG. Het gaat hier vaak om partijen met buitenlandse investeerders die nauwelijks of niet bekend zijn met de Nederlandse hypotheekmarkt. Hier speelt de NHG een grote rol, omdat deze als overheidsgarantie wordt gezien.

De NHG beschouwt het aflossen van leningen welke zijn afsloten voor consumptieve doeleinden niet als haar kerntaak. Hier wringt de schoen.

Stapelen

Een andere oorzaak voor het ontbreken van de mogelijkheden van het aflossen van consumptieve kredieten met hypotheekgeld is het feit dat men vreest voor consumenten die gaan “stapelen”. Dit houdt in dat de consument – na het afsluiten van de nieuwe hypotheek – weer nieuwe financieringen zullen gaan afsluiten.

Een aantal aanbieders is bereid om op individuele basis en na een persoonlijke beoordeling een akkoord te geven als het gaat om bijvoorbeeld maximaal € 15.000 of een “lage” hypotheek.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576