Let op! Geld lenen kost geld

Huizenkopers zien kansen

Kopers van huizen zien kansen in de huidige woningmarkt. Dat blijkt uit de Woonindex van VBO die het vierde kwartaal 2008, tegen alle verwachtingen in, een aanzienlijke stijging vertoont van 4,7%. Met een verruiming van het huizenaanbod, een lichte prijsdaling van de koopwoning en een toegenomen verkoop tijd van de woning, ziet de gemiddelde koper…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Huizenkopers zien kansen

Datum

Kopers van huizen zien kansen in de huidige woningmarkt. Dat blijkt uit de Woonindex van VBO die het vierde kwartaal 2008, tegen alle verwachtingen in, een aanzienlijke stijging vertoont van 4,7%. Met een verruiming van het huizenaanbod, een lichte prijsdaling van de koopwoning en een toegenomen verkoop tijd van de woning, ziet de gemiddelde koper zijn onderhandelingspositie sterk verbeteren. Er is sprake van een duidelijke kopersmarkt. Toch wachten de meeste huizenkopers nog met het aankopen van een andere woning. Bijna 40% van de kopers wacht nog met het kopen van een woning aangezien met verwacht dat de prijzen van woningen verder zal gaan dalen in 2009. Dat de kredietcrisis niet alleen  het lenen van geld maar ook het koopproces danig verstoort, blijkt uit het feit dat bijna 83% van de potentiële kopers de huidige economie een rol laat spelen in de beslissing of ze tot de aankoop van een woning overgaan. Bij 39% van de potentiële huizenkopers speelt dit zelfs een beslissende rol.

Vertrouwen

Een groot deel van de ondervraagden zegt in de huidige economische situatie geen aanleiding te zien om enige verandering aan te brengen in de hypotheekvorm of rentevaste periode. Ook in het spaargedrag heeft de kredietcrisis weinig verandering gebracht. Ruim de helft van de ondervraagden ziet sparen nog steeds als de meest veilige optie. Beleggen in onroerend goed staat op de tweede plaats met bijna 23 procent. Het vertrouwen in aandelen en beleggingsfondsen is op dit moment volledig weg. Daarnaast wordt er wel steeds bewuster omgegaan met de lopende of nieuwe consumptieve leningen. Deze kunnen in veel gevallen voordeliger worden samengevoegd tot een nieuwe lening of worden overgesloten tegen scherpere rentes dan een aantal maanden geleden.

Oversluiten lening(en)

Om vrijblijvend te laten beoordelen of uw huidige lening(en) ook voordeliger kunnen worden samengevoegd of overgesloten adviseren wij u het aanvraag formulier op onze website in te vullen. A-Krediet bekijkt dan wat in uw geval de voordeligste oplossing voor uw huidige lening(en) is.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576