Let op! Geld lenen kost geld

Het flitskrediet en minilening is verstandiger om niet af te sluiten

Echter zit er wel een vervelende kant aan die de meeste aanbieders u “vergeten” te vertellen. De nieuwste hype zijn flitskredieten en minileningen. Maar wat zijn dit voor kredieten en wat zijn de grote nadelen hier aan? Kijk uit voor flitskredieten! Flitskredieten bestaan nu inmiddels al een aantal jaar en hebben dan ook aardig wat…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Het flitskrediet en minilening is verstandiger om niet af te sluiten

Datum

Echter zit er wel een vervelende kant aan die de meeste aanbieders u “vergeten” te vertellen. De nieuwste hype zijn flitskredieten en minileningen. Maar wat zijn dit voor kredieten en wat zijn de grote nadelen hier aan?

Kijk uit voor flitskredieten!

Flitskredieten bestaan nu inmiddels al een aantal jaar en hebben dan ook aardig wat mensen in de financiële problemen gebracht. Het is dan ook niet raar dat de AFM ingegrepen heeft en strengere regelgeving heeft ingevoerd voor flitskredieten. Maar veel mensen blijven gecharmeerd van flitskredieten en hebben altijd nog interesse. Het is dan ook verstandig om te weten wat nu een flitskrediet is en welk gevaar het met zich mee kan brengen.

Een flitskrediet is eigenlijk een minikrediet wat in een zeer korte tijd aangevraagd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld door een simpel SMS’je te sturen naar de kredietverlener. Op deze manier kunt u heel simpel een paar honderd euro op uw rekening gestort krijgen. Dat lijkt uiteraard een goede manier om tijdelijk even snel wat meer geld achter de hand te hebben maar deze flitskredieten dienen vaak binnen 1 tot enkele weken terugbetaald te worden. Heeft u het geld niet? Dan zult u hoge boetes moeten betalen en dat betekent dat u eigenlijk nog meer in de financiële problemen komt.

Minileningen zijn net zo gevaarlijk als flitskredieten

Een minilening lijkt veel op een flitskrediet want het is eigenlijk een lening van een leenbedrag onder de 1000 euro. Net als bij een flitskrediet dient de minilening vaak ook binnen een maand weer terugbetaald te worden. Het aanvragen van een minilening hoeft vaak maar enkele minuten te duren.

Om een minilening aan te kunnen vragen hoeft u vaak alleen een kopie van uw legitimatie en een salarisstrook te verzenden. Ook vervolg aanvragen van minileningen kunnen per SMS aangevraagd worden. Veel van de aanbieders van minileningen doen geen BKR-toetsing en daar ligt dan ook het grote gevaar.

Een groot percentage van de mensen die een minilening aanvragen hebben een negatieve BKR-toetsing. Vaak betekent dit dat deze slechte leningen hebben afgesloten en financiële problemen hebben. Indien u in deze situatie zit loopt u een groot risico dat u uw schulden alleen maar vergroot met het aanvragen van minileningen. En wanneer u de minilening niet binnen een maand betaald, zult u zeer grote boetes ontvangen die u weer over het geleende bedrag en rente moet betalen. Pas daarom goed op met het aanvragen van flitskredieten en minileningen en vraag uzelf vooral af of u ook echt daadwerkelijk de lening nodig heeft.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576