Let op! Geld lenen kost geld

Goedkope autoverzekering niet perse de slechtste

Volgens onderzoek van vergelijkingssite Verzekeringssite bestaat er geen enkel verband tussen de kwaliteit van een autoverzekering en de hoogte van de premie. In de meeste gevallen denkt u wellicht dat een duurdere autoverzekering perse een betere dekking biedt dan een goedkopere autoverzekering, dit blijkt in de praktijk echter niet het geval te zijn. Sommige dure autoverzekeringen…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Goedkope autoverzekering niet perse de slechtste

Datum

Volgens onderzoek van vergelijkingssite Verzekeringssite bestaat er geen enkel verband tussen de kwaliteit van een autoverzekering en de hoogte van de premie. In de meeste gevallen denkt u wellicht dat een duurdere autoverzekering perse een betere dekking biedt dan een goedkopere autoverzekering, dit blijkt in de praktijk echter niet het geval te zijn. Sommige dure autoverzekeringen zouden zelfs een beduidend minder goede dekking hebben.

Het onderzoek is gehouden onder 53 verschillende autoverzekeringen en hierbij is uitgebreid stil gestaan bij de verhouding tussen premie en kwaliteit. Zoals al eerder bekend was blijkt ook nu weer dat de verschillen in premie sterk uiteen te lopen. De goedkoopste autoverzekering is nog altijd meer dan de helft goedkoper dan zijn dure equivalent. Opvallend detail uit het onderzoek is ook dat veel polissen met de beste dekkingsvoorwaarden juist een relatief lage premie blijken te hebben.

Een verklaring voor de forse verschillen in premie is het grote aantal nieuwkomers op de markt. Zij kunnen de premies laag houden omdat zij minder kosten hebben dan de ‘oude’, traditionele maatschappijen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de autoverzekering die bij A-Krediet of A-Verzekering kunnen worden afgesloten. Door de samenwerking met vele verzekeraars en het efficient inrichten van hun systemen kan bij deze partij vrijwel altijd een forse besparing op de autoverzekering worden gerealiseerd.

Helaas blijkt echter nog steeds dat de meeste mensen liever voor een televisie winkelen dan voor hun verzekeringen. Jammer genoeg laten ze hierdoor vaak veel geld liggen, wat door de bestaande verzekeraars niet als vervelend wordt beschouwd: Hun kas wordt hiermee behoorlijk gespekt.’

Vergelijk hier de premie voor uw autoverzekering!

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576