Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een caravan

Wanneer je een caravan wilt aanschaffen zul je wel wat geld moeten meebrengen of je zult ervoor moeten gaan sparen. Indien je daar niet liever op wilt wachten zou je ook een lening daarvoor kunnen aanvragen. Maar waar moet je dan precies opletten? Sparen of lenen? Het is natuurlijk het beste om te sparen voor zo’n dure aankoop. Lukt het…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Geld lenen voor een caravan

Datum

Wanneer je een caravan wilt aanschaffen zul je wel wat geld moeten meebrengen of je zult ervoor moeten gaan sparen. Indien je daar niet liever op wilt wachten zou je ook een lening daarvoor kunnen aanvragen. Maar waar moet je dan precies opletten?

Sparen of lenen?

Het is natuurlijk het beste om te sparen voor zo’n dure aankoop. Lukt het niet om het gehele bedrag bij elkaar te sparen? Dan kun je er voor kiezen om een lening af te sluiten. Voor het hele aankoopbedrag of voor een deel hiervan.

Via een persoonlijke lening kun je het bedrag lenen dat je nodig hebt voor de aankoop, als je tenminste genoeg inkomen hebt. Goed om van te voren te bepalen wat de looptijd van de lening wordt. Zo weet je wanneer je de lening is afbetaald. En ook hoeveel je moet betalen per maand aan rente en aflossing.

Een caravan gaat niet je hele leven mee. Het kan best zijn dat je over 10 jaar een nieuwe wil kopen. Zorg er dan ook voor dat je de lening voor die tijd hebt afgelost. Anders ben je nog aan het aflossen, terwijl je de caravan niet meer hebt.

Caravanverzekering

Ga je op vakantie met je caravan dan loop je altijd risico op schade. Als je caravan beschadigd is of zelfs total loss wordt verklaard, is hij weinig tot niets meer waard. Heb je een aparte caravanverzekering afgesloten voor je caravan? Dan krijg je een deel of het hele bedrag terug. Heb je geen verzekering afgesloten dan heb je geen caravan meer én geen uitkering van de verzekering. Maar de lening loopt nog wel. Leen je geld dan is het extra belangrijk dat je caravan verzekerd is.

Overweeg je om een lening af te sluiten voor je caravan? Reken dan eerst goed uit hoeveel je uiteindelijk extra betaalt door het geld te lenen. Je betaalt tenslotte rente over het geleende bedrag. Misschien is het mogelijk om te sparen en de aankoop een jaar uit te stellen? Zo verlaag je het te lenen bedrag en je maandlasten.

Wilt u een lening voor een caravan afsluiten? Vraag hier een offerte aan!

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576