Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een auto: welke lening

Maar welke leenvorm is nou eigenlijk het meest geschikt voor het lenen van geld om een auto te kopen? U kunt kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Beide leenvormen hebben voor- en nadelen. Wat is voor u de juiste autolening? Doorlopend auto krediet Een Doorlopend Krediet kenmerkt zich door de mogelijkheid om…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Geld lenen voor een auto: welke lening

Datum

Maar welke leenvorm is nou eigenlijk het meest geschikt voor het lenen van geld om een auto te kopen?

U kunt kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Beide leenvormen hebben voor- en nadelen. Wat is voor u de juiste autolening?

Doorlopend auto krediet

Een Doorlopend Krediet kenmerkt zich door de mogelijkheid om extra af te lossen binnen de looptijd van de lening en de mogelijkheid om het afgeloste bedrag weer op te nemen. Dit is een groot voordeel van het doorlopend auto krediet t.o.v. een persoonlijke auto lening.

De rente bij een doorlopend auto krediet is variabel en in vele gevallen, bij het afsluiten van de lening, lager als de rente van een persoonlijke lening. Het nadeel echter zit hem in het feit dat een variabele rente kan dalen en stijgen. Wanneer de rente stijgt betekent dit dat u dus langer bezig bent met aflossen.

Persoonlijke auto lening

De Persoonlijke Lening kenmerkt zich door het feit dat, wanneer er gekozen wordt voor een persoonlijke auto lening, de aanvrager altijd weet waar hij/zij aan toe is. Dit komt doordat de rente en de looptijd van de lening van tevoren worden vastgesteld. Deze extra zekerheid is een voordeel van de persoonlijke auto lening t.o.v. het doorlopend auto krediet. Een nadeel aan deze extra zekerheid is de mindere mate van flexibiliteit binnen de lening. Afgeloste bedragen kunnen bovendien niet meer opgenomen worden, en tegenover extra aflossen staat een (beperkte) boete.

Ook is de (vaste) rente, bij het afsluiten van een persoonlijke auto lening, vaak hoger.

Doorlopend auto krediet of persoonlijke auto lening?

Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat beide leenvormen voor- en nadelen hebben. Maar welke van de twee beschreven leenvormen leent zich het beste voor de aanschaf van een nieuwe auto?

Een auto heeft bepaalde levensduur. Na deze periode wordt de auto vervangen door een nieuwe. Het is dus fijn als er geen restbedrag meer openstaat zodra de auto is vervangen.

De persoonlijke auto lening leent zich hier beter voor als het doorlopend auto krediet. Met de persoonlijke auto lening is er de zekerheid dat de lening na een bepaalde periode is afgelost en dat er geen restbedrag openstaat aan het einde van de levensduur van de auto.

Advies

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn er diverse scenario’s denkbaar waarbij de ene of de andere leenvorm beter aansluit. Wij zijn dan ook meer dan bereid om u op basis van uw persoonlijke situatie te helpen en adviseren bij het maken van een keuze voor een geschikte autofinanciering.

Neem dus gerust contact met ons op!

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576